Un ciclon mediteranean se apropie de țara noastră

  de - | 9 January 2023, 10:19 AM | Naţional

  0

  (foto: severe wetaher vest)

  Interval de valabilitate: 09.01.2023-12.01.2023

  În intervalul menționat mai sus, un ciclon mediteranean se va apropia de zona geografică a României, aducând precipitații importante cantitativ și ninsori abundente la munte, la altitudine de peste 1500 m.

  În intervalul menționat mai sus, va ploua temporar moderat cantitativ în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei. În aceste zone, cantitățile de apă așteptate pot depăși izolat 25-30 l/mp, local 15-20 l/mp.

  La munte, va ninge și se va depune un strat de zăpadă consistent. În prima parte, va ninge la altitudini de peste 1500 m, urmând ca spre sfârșitul intervalului menționat, ninsorile să se extindă și în subcarpații Curburii și subcarpații Moldovei.

  Vântul va prezenta intensificări puternice, cu rafale care pot depăși 100-120 km/h în Carpații Meridionali.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.