Gripă aviară la granița România-Ungaria. Au fost depistate mai multe focare la ferme de păsări

  de - | 24 November 2021, 5:39 PM | Internaţional | Regional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Gripă aviară la granița României: Autoritatea Sanitară Veterinară din Ungaria a descoperit mai multe focare la ferme de păsări din judeţele situate în estul şi nord-estul Ungariei. 14.500 de raţe şi 19.500 de găini vor fi sacrifcate, informează Europa FM.

  Autoritatea a avertizat în privința riscului sporit de infecţie cu gripă aviară în sezonul migraţiei de toamnă. De aceea, proprietarilor de pasări li s-a cerut să le țină în spaţii închise exceptând cazurile în care curțile sunt protejate cu plase împotriva păsărilor sălbatice. De asemenea, nutreţul şi apa pentru păsări trebuie depozitate în containere închise.

  Și autoritatea sanitară veterinară din Cehia a anunţat că va lua astfel de măsuri pentru a reduce riscul apariţiei unor focare de gripă aviară.

  Această boală virală foarte contagioasă apare în principal la păsările de curte şi la păsările de apă sălbatice. În mod normal, gripa aviară începe să se manifeste toamna, virusul fiind transportat de păsările sălbatice migratoare care vin din Asia în Europa.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.