duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Grevă japoneză la Prefecturile din țară, inclusiv la Arad

  de Special Arad | 15 martie 2022, 12:10 PM | Administraţie | Naţional | Recomandările editorilor

  1

  (foto: propolitica.ro)

  Angajații Prefecturilor din toată țara, prin Sindicatul „Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică, declară grevă japoneză, a transmis Prefectura Arad, care se alătură protestului.

  La această acțiune vor participa peste 1800 salariați, care vor purta ca semn al acțiunii lor o banderolă albă pe braț în data de 16 martie 2022, la sediul instituțiilor Prefectului din fiecare județ.

  În luna februarie, angajații Prefecturii Arad, la unison cu prefecturile din totă țara, au intrat în grevă de avertisment timp de o oră.

  „Solicităm urgentarea adoptării proiectului legislativ care are ca obiect modificarea Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului pătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat.

  Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția Prefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din instituția Prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din Consiliul Județean, primării și servicii publice deconcentrate.

  Sindicatul Egalitatea al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică reprezintă Instituțiile Prefectului din județele Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și Instituția Prefectului din Municipiul București”, se arată în comunicatul transmis de către toate prefecturile din țară.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.