Greșeală fatală – 43 de morți! Avionul s-a prăbușit din eroarea pilotului (VIDEO)

  de Special Arad | 2 iulie 2015, 10:19 AM | Internaţional

  0

  Căpitanul avionului TransAsia Airways ATR care s-a prăbușit în februarie în Taiwan provocând moartea a 43 de oameni a oprit din greșeală singurul motor funcțional al aeronavei, după ce celălalt se oprise din cauza unei avarii, informează joi un raport al Consiliului pentru siguranța aviației din Taiwan (ASC), relatează ASC.
  Raportul ASC a mai arătat că cpt. Liao Jian-zong, care pilota aeronava, a picat un test la sesiunea de antrenament pe simulator în mai 2014, parțial pentru că nu avea cunoștințe suficiente despre modul în care să reacționeze în cazul unei pene de motor după decolare, scrie realitatea.net.
  „Vai, am tras de maneta care nu trebuia”, a fost auzit spunând Liao, în vârstă de 41 de ani, pe înregistratorul de voce cu câteva secunde înainte de prăbușire.
  În cockpit pare să se fi produs confuzie în timp ce piloții încercau să controleze aeronava după ce primul motor a încetat să funcționeze la trei minute după decolare. Cpt. Liao a tras însă de maneta care regla funcționarea motorului funcțional și pare să nu-și fi dat seama de greșeală decât prea târziu, scrie realitatea.net.
  El a încercat să repornească motorul, dar apoi un ofițer de bord aflat în instruire a strigat: ‘Impact, impact, pregătiți-vă pentru impact!’. Sunt ultimele cuvinte care s-au auzit pe înregistratorul de voce de la bord, potrivit raportului referitor la accidentul aerian de la 4 februarie.
  Câteva secunde mai târziu, avionul care avea 58 de persoane la bord s-a prăbușit într-un râu de mică adâncime din Taipei, după ce a coborât brusc printre clădiri lovind razant o pasarelă și un taxi. 15 persoane dintre cele aflate la bord au supraviețuit.
  Investigația a indicat faptul că Liao Jian-zong, fost pilot al forțelor aeriene, a început să piloteze avioane comerciale în 2009 și s-a alăturat TransAsia în anul următor. El a fost promovat căpitan în august 2014 și s-a alăturat flotei ATR 72-600 în noiembrie.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.