duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Filmat în timp ce vandaliza o clădire istorică din Piața Avram Iancu | Video

  de Ioana Costaș | 12 aprilie 2023, 5:45 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Strada

  6

  Un tânăr a fost surprins luni dimineața, în jurul orei 05:00, în timp ce desena, se pare, un graffiti pe o clădire istorică din Piața Avram Iancu.

  Iar desenul nu l-a făcut oriunde, ci la înălțime, sub geamurile primului etaj. Cum a ajuns acolo tânărul „artist” nu știm, însă e clar că a avut nevoie de puțin efort fizic pentru a se cățăra până în acel punct.

  Filmarea care îl arată pe tânăr desenând ne-a fost trimisă pe adresa redacției, însă nu știm dacă el este autorul întregii opere de artă de sub geamurile primului etaj, sau doar a retușat, pe ici, pe colo, graffiti-ul. Cert este că desenul poate fi „admirat” de orice arădean care trece prin Piața Avram Iancu.

  Între graffiti-ul din filmare și cel fotografiat de noi astăzi apar câteva diferențe. Spre exemplu, în fotografiile noastre, pe lângă desenul din filmare, apar și câteva „semnături” – în stânga, dar și deasupra, în partea stângă – sau cel puțin așa le-am interpretat noi: Skeny, HTC Crew.

  Imobilul nu duce lipsă de graffiti, asemenea astfel de desene pot fi văzute și pe partea clădirii de pe strada Grigore Alexandrescu. De altfel, clădirea istorică pare a avea nevoie de o reabilitare a fațadei în cel mai scurt timp posibil.

  WhatsApp Image 2023 04 12 at 11.23.26

  • Citește și: La spart de semințe, în Piața Avram Iancu. Mai multe persoane au fost amendate

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Mda…
   Banii lor (sau a parinților lor) „de ce n-ar circula” …?
   O contribuție cotă-parte la refacere fațadei clădirii, oricând e binevenită .😉
   Iar în caz de recidivă, de ce n-ar reface întreaga fațadă pe cheltuială proprie…?! Dacă tot „îi chinuie talentul” ….🤔
   .
   PS: nu am nimic cu ideea de graffiti, cu două condiții:
   1. Locul: să fie ziduri/cladiri/alte suprafețe, etc. abandonate, nereprezentative și cu un grad ridicat de deteriorare .
   2. Talentul: nu orice mâzgăleală se numește graffiti !
   Practic, un graffiti corect, nu ar trebui să urâțească MAI MULT ceva, si asa urât, ci dimpotrivă …

   +10 voturi
   +1
   -1
  2. Dar ce facem cu boschetarul rom care de zece ani ne deranjează pol locală ar trebui sa anunțe autoritățile sociale si pol municipală pentru stoparea acestui boschetar care pare se compara cu cei care câștiga minimul peneconomue Vi se pare corect.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.