Gospodărirea Comunală va scăpa orașul de gunoi, până la desemnarea oficială a unui operator

  de Raluca Medeleanu | 20 April 2017, 1:35 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  După mai bine de 2 săptămâni în care orașul a fost lăsat să fie înghițit de gunoaie, din cauza expirării contractului cu firma de salubrizare, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat astăzi că SC Gospodărirea Comunală SA este desemnată să curețe străzile Aradului.

  Numirea este doar provizorie, întrucât la ora actuală încă se desfășoară procedura de achiziție a unui operator de salubritate, aceasta în condițiile în care faza de licitație a fost deja efectuată, iar data în care trebuia desemnată firma câștigătoare (18 aprilie) a trecut.

  Am întrebat-o pe Claudia Macra, city managerul Aradului, care este data exactă în care se va desemna câștigătorul licitației, însă nu a putut să ne ofere o dată exactă. Ne-a spus: „Licitația continuă. Avem două notificări, atunci când se revendică totul, se va desemna oficial câștigătorul. Nu știm exact când, vă dați seama că și noi ne dorim să se întâmple cât mai repede”.

  Menționăm că din 31 martie a expirat contractul cu Polaris, firma care era desemnată să curețe străzile orașului și că municipalitatea trebuia să înceapă demersurile pentru o nouă procedură de achiziție cu 6 luni înainte de expirarea acestui contract, conform legii. Cu toate acestea, nimeni din municipalitate nu este dispus să își asume situația de criză produsă de această întârziere, iar primarul a dat vina pe „legile defectuoase din România”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.