Google va construi aproximativ 200 de mașini ”fără șofer”, volan, pedale de accelerație și frână

  de Special Arad | 3 June 2014, 11:12 PM | Auto

  0

  Google a dezvoltat primele prototipuri ale maşinii „fără şofer” la care lucrează de mai mulţi ani şi intenţionează să construiască în parteneriat cu companii auto 100-200 de automobile pentru teste, complet autonome şi lipsite de elemente precum volan, pedale de acceleraţie şi frână, relatează B1.ro citând Wall Street Journal.

  Compania americană a prezentat unul dintre aceste prototipuri într-un clip video de promovare.

  Potrivit sursei citate, ”mașina cu două locuri seamănă cu o gondolă pe roţi. Nu are volan, pedală de acceleraţie sau pedală de frână. În schimb maşina se foloseşte de proprii senzori şi de programe pentru a-şi face treaba”.

  Anunţul Google a venit marţi noaptea, în timp ce cofondatorul Google Sergey Brin discuta programul maşinii autonome la o conferinţă organizată la Rancho Palos Verdes, California.

  „Le veţi vedea conducând şi vrem să vă explicăm ce sunt”, a spus Brin.

  Compania a lucrat până în prezent la maşini fără şofer echipând autovehicule existente pe piaţă cu tehnologia pe care a dezvoltat-o în acest scop. Google afirmă că maşinile autonome pot contribui la reducerea numărului de accidente rutiere.

  Viteza primului prototip a fost limitată la 25 de mile (40 de kilometri) pe oră.

  „Vrem să construim circa 100 de maşini prototip, iar mai târziu pe parcursul verii şoferii noştri vor începe să testeze versiuni iniţiale ale acestor maşini cu control manual. Dacă totul merge bine, am vrea să derulăm un mic proiect pilot în California în următorii ani”, a declarat Chris Urmson, directorul proiectului maşinii autonome la Google.Prototipurile vor avea elemente de siguranţă suplimentare, precum parbrize din material plastic.

  Potrivit lui Brin, maşinile autonome permit utilizatorului să transmită adresa unei destinaţii, iar maşina îl transportă în acel loc.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.