Google renunță la producția de tablete, concentrându-se pe laptopuri

  de Special Arad | 22 iunie 2019, 11:48 AM | IT

  0

  Google Pixel C

  Gigantul de internet Google renunță din nou, pentru a unsprezecea oară la producția de noi tablete. De acum, echipa de hardware de la Google se va concentra în mod oficial pe laptop-uri, desigur și pe smartphone-uri din seria Pixel și alte produse ale companiei. Pentru tablete gata, Google a închis taraba!

  După ce, inițial, revista americană ComputerWorld a scris că Google are în lucru două comprimate mai mici, acest lucru a fost confirmat și de șeful diviziei hardware al Google, Rick Osterloh. ComputerWorld a scris apoi, citând surse apropiate companiei Google, că gigantul american vrea să-și redimensioneze departamentul de hardware și, prin urmare, a oprit activitatea la tabletele planificate.

  Deja acum câteva luni, au existat informații conform cărora Google dorea să-și reducă în mod semnificativ echipa de hardware și dorea să le atribuie angajaților noi sarcini. Un purtător de cuvânt Google a spus că doreau să se concentreze pe laptop-uri cu sistemul de operare Chrome, acesta aflându-se și pe tableta Google Pixel Slate.

  Pe Twitter, șeful hardware al Google, Rick Osterloh, a confirmat strategia de schimbare a departamentului. Într- un alt tweet, Osterloh a precizat că, desigur, tot ce a însemnat activitate pentru tablete se va concentra pe notebook-uri. Distribuția de smartphone-uri din seria Pixel, difuzoarele inteligente cu Google Assistant și alte produse hardware deținute de Google va rămâne neschimbată. Faptul că Google nu mai oferă acum tablete este un fapt oarecum surprinzător, potrivit și site-ului german WinFuture.

  De exemplu, începând din 2012, împreună cu ASUS, Google a oferit o tabletă Nexus 7 cu Android foarte lăudată. Dar Google nu prea a avut succes cu modele mai mari, cum ar fi Nexus 9 dezvoltat în colaborare cu HTC. Un motiv este acela că sistemul de operare Android încă nu oferă o experiență de utilizator optimizată pentru tablete sau ecrane mai mari.

  În acest fel Samsung rămâne unul dintre marii producători de tablete de pe piață. În acest an în martie, gigantul high-tech sud-coreean a lansat o tabletă Galaxy Tab A (2019) cu un display de 8 inch, Samsung Galaxy Tab S5e a fost lansată tot anul acesta. Un Galaxy Tab A 8.0 (2019) cu un ecran de 8 inch este în lucru. Samsung Galaxy Tab S5, o tabletă premium, este posibil să debuteze alături de Galaxy Note 10, în data de 10 august. Din câte se pare Samsung crede în viitorul tabletelor.

  Tableta Pixel C din producția proprie Google ar putea impresiona în ceea ce privește hardware-ul, dar software-ul este destul criticat până în prezent. Google Pixel Slate a fost prima tabletă de la Google cu sistemul de operare Chrome, cu toate acestea, acest model nu avea oportunități de folosire convenabilă ca tabletă pură. Numai cu un trackpad și o tastatură Google Pixel Slate își poate dezvolta întregul potențial. La urma urmei, sistemul de operare Chrome este destinat, de fapt, laptopurilor. Sperăm că Google, ca de atâtea ori până acum, se va răzgândi și se va întoarce iarăși cu fața la tablete.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.