sâmbãtã, 23 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Google Pixel Fold, lansat. Concurență mai mare pe piața pliabilă

  de Special Arad | 27 mai 2023, 9:31 AM | IT

  0

  (foto: Google)

  După cum a promis, Google a profitat de Google I/O 2023 pentru a dezvălui dispozitivele sale viitoare. Poate cel mai așteptat model a fost telefonul pliabil Google Pixel Fold. Are multe specificații și caracteristici excelente, în special departamentul foto, dar și așa îi va fi greu să concureze cu Galaxy Z Fold 4 și, peste puțin timp, cu Samsung Galaxy Z Fold 5.

  La conferința Google I/O 2023, compania din Mountain View a anunțat telefonul mid-range Google Pixel 7a, noua sa tabletă Google Pixel Tablet și mai ales Pixel Fold, primul său smartphone pliabil. În acest articol, ne vom concentra asupra acestui concurent direct al Samsung Galaxy Z Fold 4.

  Pentru Google Pixel Fold compania americană a ales ecrane OLED fabricate de Samsung Display. Ecranul interior are o diagonală de 7,6 inch (19,30 cm) și o rată de reîmprospătare de 120Hz. Aceeași rată de actualizare este și pe ecranul exterior de 5,8 inch (14,73 cm), ecran cu un raport de aspect de 17,4:9.

  De asemenea, trebuie menționat că Pixel Fold este protejat la exterior de sticlă de protecție Gorilla Glass Victus, astfel ar trebui să supraviețuiască unei căderi de la peste doi metri. În ceea ce privește protecția la intrare, Pixel Fold este certificat IPX8, potrivit PhonAndroid. Are și rezistă la scufundare în apă până la doi metri adâncime timp de până la 30 de minute.

  Potrivit Google, acesta este cel mai subțire smartphone pliabil de pe piață, cu o grosime de 12 mm când este pliat și 6 mm când este deschis. Pentru comparație, Galaxy Z Fold 4 are o grosime de 14,2, respectiv 6,3 mm. Procesorul Google Tensor G2, fabricat de Samsung, este la interior. Acesta este însoțit de 12GB de memorie RAM și 256 sau 512GB de capacitate de stocare.

  În privința camerelor foto, telefoanele pliabile nu au strălucit niciodată. De aceea este surprinzător să vedem că Google a făcut un lucru foarte bun în acest domeniu. Telefonul are trei camere la spate cu una principală de 48MP cu câmp vizual de 82°, una cu unghi ultra-larg de 10,8MP cu câmp vizual de 108° și o cameră cu teleobiectiv de 10,8MP. Pe partea de selfie are câte o cameră pe fiecare ecran, una de 9,5MP pentru ecranul extern și una de 8MP la interior.

  Google Pixel Fold are o baterie de 4.821 mAh care promite mai mult de 24 de ore de viață a bateriei cu o singură încărcare. În ceea ce privește încărcarea rapidă, nu știm încă dacă Pixel Fold beneficiază sau nu de ea. În privința audio, Google Pixel Fold are difuzoare stereo.

  Potrivit Google, Pixel Fold va costa începând de la 1.899 de euro, cu 100 euro mai scump decât Galaxy Z Fold 4. Aici poate fi o problemă, mai ales că sunt informații că viitorul Galaxy Z Fold 5 va fi mai ieftin. Pixelul pliabil va fi disponibil în culorile Obsidian și Porțelan. Încă nu știm disponibilitatea, probabil Google o va anunța în iunie când telefonul pliabil va ajunge efectiv pe tarabe.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.