joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Google Pixel 8 și Pixel 8 Pro ar putea fi atât telefoane, cât și computere

  de Special Arad | 20 iulie 2023, 12:32 PM | IT

  0

  (foto: phonandroid.com)

  Despre viitoarea serie Google Pixel 8 – formată din telefoanele Pixel 8 și Pixel 8 Pro – se vorbește tot mai mult în ultimul timp. O informație de ultim moment afirmă că viitoarele telefoane vor putea să fie folosite atât ca telefon, cât și ca un computer, conectându-le la un ecran extern. Această caracteristică există deja la alți producători precum Samsung. Cu toate acestea, sosirea acestei caracteristici pe telefoanele Google Pixel ar putea marca o schimbare majoră pentru Android.

  Conectați un smartphone la un ecran extern și îl transformați într-un computer? Acest lucru este deja posibil cu Samsung DeX și oferă o interfață mai potrivită pentru diferite lucrări pe un astfel de display. Samsung DeX poate fi folosit inclusiv pe telefonul pliabil Galaxy Z Fold 4. Compania Motorola s-a aventurat și ea la un moment dat pe acest teren. Această funcție grozavă ar putea veni pe Google Pixel 8 și Pixel 8 Pro imitând DeX-ul Samsung.

  Potrivit PhonAndroid, un mod desktop, gen Samsung DeX, ar trebui să ajungă pe următoarele telefoane emblematice Google Pixel 8 și Google Pixel 8 Pro. Principiul ar fi să folosești portul USB Tip-C ca port DisplayPort (ceea ce este posibil cu această conexiune) pentru a afișa o imagine cu rezoluție mare pe un display mai mare.

  Ideea ar fi așadar, datorită unui simplu fir sau HUB, să vă transformați viitoarele telefoane Pixel într-un PC, totul cu o interfața adecvată. Ar fi suficient doar să conectați o tastatură, un mouse, iar utilizarea tip „calculator” ar deveni posibilă.

  Ce-i drept, chestia există la Samsung și, în plus, este destul de eficientă și plăcută. Dar sosirea pe telefoanele Pixel ar putea schimba total situația și să nu mai limiteze această utilizare la un anumit producător. Ce se întâmplă dacă în viitor, toate smartphone-urile Android s-ar putea transforma într-un computer suplimentar? Nu credem că este suficient pentru a înlocui computerele noastre, vechi sau noi, desigur, dar va fi un lucru suficient pentru a funcționa în Word.

  Rămâne de văzut cum va fi aplicată chestia asta de către Google și mai ales cum va fi prezentată. Sigur se vor inspira de la Samsung, este cunoscut faptul că cele două companii colaborează, și destul de eficient, de mai mulți ani. Fără a fi surprinzător, viitoarea serie Google Pixel 8 va avea și un procesor Google Tensor G3, fabricat tot de Samsung.

  Dacă totul merge bine, cele două telefoane emblematice Google Pixel 8 și Google Pixel 8 Pro ar trebui să fie lansate de compania americană cândva în noiembrie 2023.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.