sâmbãtã, 23 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Google a renunțat la limba moldovenească

  de - | 10 aprilie 2014, 12:42 PM | Social Media

  0

  Compania Google a schimbat denumirea limbii in motorul de cautare pentru utilizatorii din Republica Moldova (Google.md).

  Dupa ce, in anul 2006, Google a creat varianta in limba „moldoveneasca”, acum cateva saptamani a revenit la motorul de cautare in „limba romana”.

  Anterior, o serie de astfel de functii erau indisponibile pentru ca Google nu dezvoltase instrumente localizate pentru „limba moldoveneasca”, motivul fiind ca un robot nu poate face distinctie intre limba romana si asa-numita limba „moldoveneasca”, potrivit agora.md.

  Sursa aminteste ca, in iunie 2012, Google a lansat un site, EndangeredLanguages.com, destinat conservarii limbilor pe cale de disparitie.

  Intitulat „proiectul limbilor in pericol”, acesta contine peste 3.000 de limbi si dialecte pentru care s-au creat inregistrari audio de inalta fidelitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.