duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Gianina Corondan, Gabriel Basarabescu (Radio România Actualități) și trei jurnaliști arădeni, în juriul Festivalului Underground

  de Tomck@t | 8 iunie 2024, 2:02 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Ceea ce până acum s-a popularizat mai puțin – de fapt, chiar defel – este faptul că Festivalul Underground va premia la final patru producții teatrale și un film din selecția oficială, juriul fiind format din cinci jurnalisți, doi din capitală și trei din Arad.

  Dincolo de spectacole teatrale inedite, workshopuri, conferințe și filme (proiectate astăzi și mâine), Festivalul Underground a adus la Arad și o sumedenie de nume sonore din lumea teatrului: au fost (unii încă mai sunt) la Arad, în aceste zile, actorii Marcel Iureș, Maia Morgenstern, Florin Piersic Jr., Nicu Mihoc, italianul Beppe Rosso (care a avut un rol și în filmul „House of Gucci” de Ridley Scott!), Marius Turdeanu, Doru Aftanasiu, Valentin Terente (cunoscut publicului larg din serialul „Las Fierbinți”), actorul britanic Sidney Kean, dramaturgul Matei Vișniec, dramaturgul Victor Scoradeț, regizoarele Carmen Lidia Vidu și Theo Herghelegiu, regizorul Dan Vasile, Dr. Anca Doczi Luchian (practician și cercetător de teatru, specializată în drama aplicată, performance și facilitare participativă) sau coregrafa Andreea Duță, printre mulți alții.

  Membrii juriului și premiile

  De asemenea, participanții la festival i-au putut zări în public pe prezentatoarea TV / actrița Gianina Corondan și pe compozitorul / omul de radio Gabriel Basarabescu (realizatorul emisiunii „Serviciul de noapte” la Radio România Actualități).

  În următoarele zile veți putea citi pe Special Arad interviuri cu Gianina Corondan și Gabriel Basarabescu (și nu numai)!

  Cei doi fac parte din juriul festivalului, alături de subsemnatul, Tomck@t, din partea Special Arad, Lajos Notaros (tot de la Special Arad, dar reprezentând în juriu revista ARCA) și Eugen Rogojan, reprezentantul aradon.ro.

  Cu precizarea că este pentru prima oară după 13 ediții (și 12 ani de pauză) când festivalul acordă și premii, vor fi în acest an patru distincții pentru spectacole de teatru: Trofeul festivalului (premiul cel mare), Premiul Underground (spectacolul care se pretează cel mai bine ideii de „Underground”), Premiul mARTA (premiu de popularitate) și Premiul Presei Arădene. De asemenea, va fi un premiu pentru secțiunea de film.

  •  Citește și: Astăzi, la Festivalul Underground: patru spectacole de teatru și filme prezentate în premieră, inclusiv cele realizate la Arad, în cadrul workshopului

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.