Ghiță, dom’ primar! Unde vezi tu fortificațiile alea, Vaubain, că noi nu le găsim?

  de Mihai Todoca | 28 April 2017, 2:32 PM | Pamflet | Recomandările editorilor

  0

  „Repetă o minciună până când va deveni adevăr” , cam asta era ideea principală pe care s-a bazat șeful propagandei naziste Goebbels. El împrăștia informații false cu bună știință… pe când Falcă (da, tot el – acela cu „fericirea este genetică”) le face, săracul, din pură prostie sau incultură.

  Ultima perlă, vă recunoaștem că am vrut să i-o lăsăm netaxată. Era pe facebook într-o postare, ne-am gândit că e doar o greșeală de redactare… na, chiar am crezut că autorului cărții „Societatea vie” i-a căzut degetul mai aiurea pe tastatură. Era vorba de termenul „fortificații de tip Vauban” , scris însă greșit „Vaubain”. I-ul acela era în plus, nu avea ce căuta acolo, exact ca și Ghiță, de câțiva ani încoace, în primărie.

  fb

   

  Azi însă descoperim pe site-ul Primăriei aceeași greșeală, același necunoscut „Vaubain”. Ne scărpinăm în cap, frate, cine o fi ăsta? Ce a făcut el de tot îl menționează ăștia? Cam așa se întrebau și ziariștii din București când îl vedeau pe Falcă urlând de lanțurile PSD-ului și plângând la curcubeie. Ei, acest Vauban de care știm noi, era un nene deștept pe numele lui Sébastien Le Prestre și era Marchiz de Vauban. Tipul acesta este responsabil pentru fortificațiile care îi poartă numele. Dar de Vaubain nu am auzit niciodată!  Și dă-i și caută, și dă-i și luptă, search peste search, zeci de taburi deschise, calculatoare fripte din cauza supraîncălzirii, servere în colaps. Nimic! Am despărțit cuvântul în două: vau și bain. La „vau” ne-a dat google o palmă peste freză de ne-a scurtat speranța de viață cu vreo doișpe ani: „Băi! Ești prost?”. La „bain” a fost mai gentil și ne-a dat cuvântul tradus din franceză: „baie”. Cam atât am găsit.

  tumblr_ogbzzrg3cz1v904g0o1_400

  Să ne prostești o dată, rușine ție, să ne prostești a doua oară, rușine nouă! Tocmai de aceasta nu lăsăm netaxată o greșeală care se repetă, asemeni mandatului lui Ghiță, pe deasupra într-un comunicat de presă, ca să vadă toți.

  comunicat

  Și ce să vadă? Că nu îl criticăm în mod gratuit, repetarea unei greșeli denotă lipsă de implicare, indolență, apatie. Cam așa cum este acum primarul în încercarea lui disperată de a mai câștiga niște puncte la capitolul imagine.

  Un pic de atenție, de atât este nevoie: în elaborarea unui comunicat, în stabilirea unor relații de afaceri sau prietenie, în conducerea unui oraș… ei aș! N-ai de unde, frate, nu ai!

  În numărul de mâine, despre altă „poamă”, ca și Falcă, Olguța Vasilescu, mi-mi-mi-nistrul lucrului…

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.