sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ghiță a luat șpagă de 50 de milioane lei pentru intermedierea unor contracte cu statul, susține DNA. LISTA „afacerilor” ilicite

  de - | 1 martie 2017, 12:45 AM | Naţional

  0

  Dispărut de două luni și dat în urmărire generală, Sebastian Ghiță are un nou dosar penal pentru trafic de influență.

  Ar fi luat 50 de milioane de lei pentru a convinge înalți funcționari ai statului să deruleze contracte publice cu firmele care i-au dat acești bani. În întreaga operațiune, desfășurată între anii 2007 și 2015, l-ar fi ajutat – spun procurorii DNA – cumnatul său, Cristian Anastasescu și Bogdan Padiu, cei care au condus firmele controlate de Sebastian Ghiță. Toți trei au fost propuși pentru arestare.

  Anchetatorii spun că fostul deputat își vindea influența contra unor sume de milioane de lei celor care doreau să încheie afaceri cu unele instituții publice. De pildă, pentru 7 contracte cu Ministerul Economiei și Transelectrica, în valoare totală de 14.511.883 euro, Ghiță a pretins și primit peste 4 milioane de lei (4.118.388 lei), spun procurorii DNA. Pentru a aranja un contract de aproape 167 de milioane de lei (166.782.737 lei) cu Ministerul Mediului, fostul deputat a luat 22.516.573 lei. Iar pentru atribuirea contractului privind crearea Dosarului electronic de sănătate a cerut aproape 6 milioane de lei.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.