joi, 18 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Ghinionul unui arădean: pentru că a parcat pe trotuar, polițiștii au descoperit că circula cu permisul suspendat

  de Special Arad | 20 mai 2021, 8:48 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat   În data zilei de 16.05.2021, orele 15.30 un echipaj din Serviciul Circulație pe Drumurile Publice și Parcări 2 aflat pe str. Corneliu Coposu în exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv constatarea prezenței unor autovehicule parcate neregulamentar, au depistat un automobil imobilizat pe trotuar.

  În vederea legitimării, la solicitarea polițiștilor locali, conducătorul auto a prezentat documentele personale care îi stabileau identitatea cât și permisul de conducere, pentru a i se întocmi proces verbal de constatare a contravenției săvârșite conform Art.142. Lit.n) din HG 1391/2006 și a primi amenda de 2 puncte în valoare de 290 lei, respectiv 2 puncte penalizare la permis.
  Demersurilor de implementare a punctelor de penalizare aferente încadrării legale a făcut cunoscut însă, faptul că persoana legitimată drept conducător auto are permisul suspendat pe o perioadă de 60 zile.

  Cu toate acestea cetățeanul a ales să circule cu permisul suspendat pe drumul public, la volanul autoturismului proprietate personală, ignorând prevederile legislației în vigoare. După cum a constatat echipajul DGPL, deplasarea respectivă nu fost determinată de vreo situație excepțională pentru V.D., în condițiile în care acesta este furnizor de hrană la domiciliu, în calitate de distribuitor la o rețea specializată, prezentă și în Arad.

  Conform atribuțiilor conferite de lege polițiștilor locali, s-a procedat la transmiterea documentelor probatorii, spre soluționare, către IPJ Arad în vederea întocmirii dosarului penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.