Gheorghe Falcă îl invită pe Adrian Wiener să accepte funcția de viceprimar după ce, susține președintele PNL, candidatul USR s-ar fi autoinvitat la Primăria Arad!

  de Raluca Medeleanu, Andreea Daniela B. | 28 septembrie 2020, 12:45 PM | Politikos

  8

  După ce rezultatele parțiale l-au plasat aproape sigur pe Călin Bibarț (PNL) în funcția de primar al municipiului Arad, partidul pe care îl reprezintă a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia, printre altele, s-a adus vorba de posibilitatea formării unei coaliții locale, între PNL și USR PLUS. De asemenea, PNL își asumă o funcție de vice pentru Sergiu Bîlcea, dar îl propune pentru al doilea loc de viceprimar chiar pe Adrian Wiener.

  Gheorghe Falcă a afirmat că ar fi primit un telefon, azi noapte, din partea lui Wiener, prin care acesta i-ar fi sugerat realizarea unei coaliții: „E posibil ca pe cei de la USR să îi vedeți de acum parteneri. Adversarul tradițional al nostru este PSD. Am acceptat propunerea USR de a gândi un parteneriat de alianță și cred că în câteva săptămâni veți primi acest pachet al aliatului PNL USR”.

  Special Arad l-a contactat pe Adrian Wiener pentru a afla dacă acesta ar fi dispus să ocupe funcția propusă, iar acesta ne-a declarat că este ceva ce încă nu s-a discutat la nivelul intern al Alianței USR PLUS Arad.

  „Nu am discutat încă, nu am luat decizie la nivelul intern al USR PLUS. În principiu, va trebui de la noi cineva cu experiență în administrația locală… sigur, acela aș putea fi și eu, dar deocamdată nu am discutat instituționalizat”, ne-a declarat Wiener.

  Întrebat fiind dacă membrii USR PLUS ar fi dispuși să formeze o coaliție locală, acesta ne-a declarat că ar fi dispuși să negocieze cu condiția ca principiile susținute în campanie să se alinieze. De asemenea, a subliniat că nu există deschidere să se negocieze persoane, ci doar „principii”.

  „În orice caz, nu ne schimbăm principiile enunțate în campanie! Principiile noastre sunt tot aceleași. Dar nu negociem persoane, ci principii”, ne-a spus Adrian Wiener.

  În ceea ce privește conferința de presă a PNL de astăzi, membrii partidului au afirmat că intenționează să continue alianța cu UDMR, chiar dacă se va face și o alianță PNL- USR.

  Citește și:

  Adrian Wiener răspunde PNL-ului și lui Gheorghe Falcă: „Nu vom negocia oameni, ci proiecte. Nu funcții, ci principii”

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Vai de steaua noastra….Iohannis , Orban , Helwig , Fritz, Clotilde Armand etc…Astia sunt romanii care ne vor vinde la kilogram urmatorii ani. Apropo , cum pnm un ceteatean german e primar in Romania? A innebunit lupul? Cat despre Falca , nimic nou. 9% din populatie decid soarta tuturor…Cam atat reprezinta 16.000 de voturi cate are Bibart.

   --7 voturi
   +1
   -1
  2. Nasol fratilor cu o “asemenea deschidere”. Chiar nu intelegeti nici acum ca Aradul este pe cale sa piarda definitiv in competitia oraselor din vestul Romaniei? Daca nu mai ramane nimic din orasul asta, unde o sa mai ocupati voi functii peste 4 ani? Nu pariati ca va vor primi Oradea sau Timisoara dupa ce aveti in CV punerea pe butuci a Aradului, Macar in ceasul al 12-lea promovati interesele orasului, nu ale partidului! Gargara a fost destula, se reflecta si in “legitimitate”. Apropo, la Oradea Birta a luat 70%. Acelasi partid, dar alta politica. Pentru binele Aradului, speram sa inteleaga si Bibi asta.

   +18 voturi
   +1
   -1
   • Dupa dunneavoastra un contract oneros e ceva rau sa inteleg? Daca da, va inselati amarnic. Mai documentati-va inainte sa ca dati cu parerea.
    Art. 945 din vechiul Cod Civil prevedea: „Contractul oneros este acela în care fiecare parte voiește a-și procura un avantaj”. Similar, art. 1172 din noul Cod Civil prevede: „Contractul prin care fiecare parte urmărește să își procure un avantaj în schimbul obligațiilor asumate este cu titlu oneros.”

    +3 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.