vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Gest uman: Q Band organizează un al treilea concert „Tu ești primăvara mea”, iar banii vor fi donați în întregime pentru a ajuta ucrainenii aflați în suferință

  de Raluca Medeleanu | 3 martie 2022, 1:29 PM | Știri Arad

  0

  George Dancu și Claudia Iuga de la Q Band

  Încă din primele zile de la lansarea veștii, cele două seri dedicate concertului extraordinar Q Band, alături de Filarmonica Arad și invitații speciali (8-9 martie), se anunțau să fie primite cu maxim interes de către arădeni, drept dovadă la ora actuală ambele spectacole sunt „sold out”. Între timp însă, s-a întâmplat un lucru teribil, care ne-a zguduit pe toți, inclusiv pe membrii formației, care și-au dorit să poată ajuta cumva, cum pot, oamenii care suferă acum din pricina războiului. Astfel, a fost stabilită organizarea celui de-al treilea concert „Tu ești primăvara mea”, pe data de 10 martie, iar banii încasați vor fi de această dată direcționați în totalitate către Crucea Roșie, filiala Arad, pentru a ajuta ucrainenii aflați în suferință.

  Biletele au fost puse în vânzare deja de astăzi, la casieria Filarmonicii Arad. Un bilet costă 50 de lei și se estimează că sunt în jur de 400 de bilete disponibile, întrucât din cauza restricțiilor din contextul pandemiei este permis accesul doar pentru 50% din capacitatea sălii. Spectacolul se anunță a fi unul memorabil.

  Despre cum au ajuns să se organizeze acest concert caritabil din 10 martie au vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Claudia Iuga și George Dancu, alături de primarul Călin Bibarț și de președintele CRR Arad, dr. Beniamin Dragoș.

  Pe această cale, primarul Aradului, Călin Bibarț a dorit mai întâi să atenționeze arădenii să fie precauți cui dau bani, atunci când vor să facă donații în această perioadă, întrucât în perioade de criză apar cazuri în care persoane rău intenționate se folosesc de mărinimia oamenilor pentru a își face câștiguri proprii. Astfel, Bibarț sfătuiește ca înainte de a realiza o donație să se verifice că asociația ori persoanele sunt de încredere. „Sunt mulți care o să vină cu liste și tabele și o să sune la ușă”, a atenționat primarul.

  Președintele Crucii Roșii Arad a ținut să specifice că toate donațiile bănești care ajung la filiala arădeană trec automat în contul unic al sediului de pe întreaga țară.

  WhatsApp Image 2022 03 03 at 13.24.50

  „Mulțumim pentru această inițiativă pe care au avut-o pentru poporul ucrainean. Pentru noi este o onoare și o bucurie pentru că munca noastră care o facem zi de zi cu voluntarii noștri de Cruce Roșie se vede și în ziua de astăzi și se vede că activitatea pe care o avem are rezultatele scontate. Pentru noi este o bucurie că acest liant format între Q Band, Primăria Arad, și Crucea Roșie este un liant puternic, care va face și în continuare lucruri mari și așa cum sloganul nostru spune Împreună suntem mai puternici, acest slogan îl vom arăta și în zilele următoare, când vom reuși să organizăm acest concert și rezultatele vor fi pe măsură. Doresc să le mulțumesc tuturor voluntarilor, tuturor persoanelor fizice, tuturor restaurantelor, firmelor care în această perioadă au venit pentru Crucea Roșie Arad și au donat din tot ceea ce au putut ei. Dorim să menționăm referitor la donațiile în bani, se fac doar într-un singur cont la nivel național, cât și prin SMS 8825 cu textul Umanitate, noi nu strângem bani decât în contul Crucii Roșii, să fie foarte clar. Iar ce mai strângem noi sunt alimente neperisabile, materiale de strictă necesitate pe partea medicală, dar și pături, pilote, perine și tot ce există nevoie în astfel de evenimente în Ucraina. Mulțumesc încă o dată și sperăm că tot ceea ce facem se va vedea și va fi o bucurie atât pentru noi ca cetățeni ai Aradului, cât și la nivel național, la fiecare activitate a Crucii Roșie”, a spus dr. Beniamin Dragoș.

  Claudia Iuga, vocalista Q Band, a explicat cum s-a născut această inițiativă:

  „Colegii mei de formație au început repetițiile pentru acest concert, fiindcă este vorba de o totală altă dinamică a muzicii, să-i spunem așa, fiind implicată și orchestra simfonică, începând cu luna februarie a acestui an, în fiecare săptămână am avut aproximativ trei, patru repetiții de câteva ore. După cum și dumneavoastră știți, de câteva zile încoace cel mai fierbinte subiect de pe planetă este războiul din Ucraina și părerile adiacente cum că ne-ar bate la ușă acest război. Nu dorim să comentăm acest aspect. Ceea ce noi am discutat în pauzele acestor repetiții, toți artiștii care sunt implicați, a fost: noi ce putem  să facem ca artiști? Putem să cântăm frumos, putem să avem o platformă reală de mediatizare a subiectelor care ne interesează și putem atrage oameni care să se implice în anumite domenii. Iar în seara de luni, George – răspunzând la întrebarea mea cu ce facem – a spus: noi putem să cântăm. Dar ce putem face mai mult? Iar așa s-a născut această idee, să mai facem o reprezentație, în data de 10 martie, a aceluiași concert cu aceeași soliști, doar că de data aceasta toate veniturile realizate din vânzarea de bilete să meargă către Crucea Roșie România, filiala Arad, dumnealor fiind cei mai în măsură să decidă ce nevoi vor fi la momentul respectiv din partea Crucii Roșii Ucraina. Încă o dată dorim să mulțumim pentru sprijinul acordat! Repetăm, niciuna dintre cele peste 100 de persoane de pe scenă și din afara ei implicată în acest concert nu va fi remunerată pentru prestația din 10 martie. Și țin să mulțumesc pe această cale Primăriei Arad că a răspuns pozitiv la această idee, de asemenea Main Event Productions – organizatorul acestui eveniment, colegilor mei de trupă care după două luni de repetiții vor mai rezista încă o zi pe scenă cu toți soliștii, Filarmonica din Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Teatrul Clasic Ioan Slavici și SIS Events”, a spus Claudia Iuga.

  274728745 4869212326505524 6558599660059731630 n

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.