miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gest demn de urmat! O familie întreagă a donat plasmă și sânge

  de Special Arad | 17 ianuarie 2021, 1:01 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  După ce au fost diagnosticați cu Covid-19 multe persoane aleg să doneze plasmă pentru a-i ajuta pe alții care se află într-un stadiu mult mai greu de suportat al bolii. Printre aceste persoane donatoare de plasmă se află și Mihaela și soțul ei, parte din echipa IPJ Arad. De asemenea, pentru că fiica lor care recent a împlinit vârsta majoratului, nu a fost diagnosticată, aceasta a mers să doneze sânge. 

  Colega noastră Mihaela Roman, din cadrul Serviciului Cabinet, împreună cu familia ei, au donat plasmă și sânge. Diagnosticați cu covid-19 în luna decembrie, Mihaela și soțul ei au avut o formă ușoară a bolii. Cu toate acestea, au conștientizat că alții nu sunt la fel de norocoși și viața lor poate depinde de plasma convalescentă, pe care cei vindecați de covid-19 o pot dona. Astfel că, de îndată ce testele de sânge au arătat că este posibil, au donat plasmă. Fiica lor, care a împlinit recent 18 ani, nu a fost diagnosticată pozitiv, dar a urmat exemplul părinților ei și a donat sânge. De asemenea, s-a înscris în registrul național al donatorilor de celule stem hematoproteice. Gestul familiei colegei noastre a venit într-un moment greu pentru Centrul de Transfuzii din Arad, care se confruntă cu o lipsă acută de sânge și plasmă convalescent”, povestește Claudia Iuga, Purtător de Cuvânt IPJ Arad.

  Citește și Criză majoră de sânge la Arad! Centrul de Transfuzii face apel disperat la toți arădenii

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.