sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gazprom dă vina pe compania germană Siemens pentru oprirea livrării de gaze naturale către Europa

  de - | 6 septembrie 2022, 12:41 PM | Internaţional

  0

  Gazoductul rusesc Nord Stream 1 nu va relua livrările de gaze naturale către Europa până când Siemens Energy nu va repara echipamentele defecte, a declarat marți directorul general adjunct al Gazprom, Vitaly Markelov, transmite Reuters, citat de HotNews.

  „Ar trebui să întrebați Siemens. Ei trebuie să repare mai întâi echipamentele”, a declarat acesta în marja Forumului Economic Estic din portul rusesc Vladivostok, când a fost întrebat când ar putea începe din nou să pompeze gaze.

  Gazprom a susținut vineri că a detectat o scurgere de ulei de motor la singura turbină care mai funcționează la stația de comprimare Portovaya pentru sistemul Nord Stream 1 și că va întrerupe furnizarea până când aceasta va fi reparată.

  Compania germană Siemens Energy a spus încă de sâmbătă că nu a fost solicitată să efectueze lucrările de reparații și că scurgerea raportată de Gazprom nu afectează de obicei funcționarea unei turbine și că poate fi sigilată la fața locului.

  De asemenea, a precizat că alte turbine sunt disponibile pentru a fi utilizate la stația de compresoare afectată.

  Marțea trecută Rusia a oprit complet livrările de gaz natural rusesc către Germania și celelalte țări europene alimentate prin gazoductul Nord Stream pe n termen nedefinit.

  Sursa: HotNews

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.