Gazprom dă vina pe compania germană Siemens pentru oprirea livrării de gaze naturale către Europa

  de - | 6 septembrie 2022, 12:41 PM | Internaţional

  0

  Gazoductul rusesc Nord Stream 1 nu va relua livrările de gaze naturale către Europa până când Siemens Energy nu va repara echipamentele defecte, a declarat marți directorul general adjunct al Gazprom, Vitaly Markelov, transmite Reuters, citat de HotNews.

  „Ar trebui să întrebați Siemens. Ei trebuie să repare mai întâi echipamentele”, a declarat acesta în marja Forumului Economic Estic din portul rusesc Vladivostok, când a fost întrebat când ar putea începe din nou să pompeze gaze.

  Gazprom a susținut vineri că a detectat o scurgere de ulei de motor la singura turbină care mai funcționează la stația de comprimare Portovaya pentru sistemul Nord Stream 1 și că va întrerupe furnizarea până când aceasta va fi reparată.

  Compania germană Siemens Energy a spus încă de sâmbătă că nu a fost solicitată să efectueze lucrările de reparații și că scurgerea raportată de Gazprom nu afectează de obicei funcționarea unei turbine și că poate fi sigilată la fața locului.

  De asemenea, a precizat că alte turbine sunt disponibile pentru a fi utilizate la stația de compresoare afectată.

  Marțea trecută Rusia a oprit complet livrările de gaz natural rusesc către Germania și celelalte țări europene alimentate prin gazoductul Nord Stream pe n termen nedefinit.

  Sursa: HotNews

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.