joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Cererea armatei israeliene ca 1,1 milioane de locuitori din Fâșia Gaza să fie evacuați este „imposibilă fără consecințe umanitare devastatoare”

  de - | 13 octombrie 2023, 10:52 AM | Internaţional

  0

  Organizația Națiunilor Unite a anunțat joi seara târziu la New York că a primit un ordin de evacuare din partea Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) care spunea că toată lumea din nordul Gazei ar trebui să plece în următoarele 24 de ore și să meargă în sud.

  Purtătorul de cuvânt al Secretarului General al ONU a spus că zona include 1,1 milioane de oameni și că sarcina ar fi „imposibilă fără consecințe umanitare devastatoare”.

  La scurt timp după, la ora 7.30, la Tel Aviv, un purtător de cuvânt al IDF a lansat o actualizare video zilnică în care a citit o declarație a IDF adresată locuitorilor orașului Gaza prin care le cere să se evacueze la sud de râul Gaza.

  Reuters raportează că populația orașului Gaza este de un milion de oameni. Al Jazeera raportează că este vorba de 700.000 de oameni.

  Declarația de evacuare a IDF spune, în întregime:

  „IDF solicită evacuarea tuturor civililor din orașul Gaza, din casele lor, spre sud, pentru propria lor siguranță și protecție și să se mute în zona de la sud de Wadi Gaza, râul Gaza, așa cum se arată pe hartă.

  Organizația teroristă Hamas a purtat un război împotriva statului Israel, iar orașul Gaza este o zonă în care au loc operațiuni militare. Această evacuare este pentru propria dumneavoastră siguranță. Vă veți putea întoarce în orașul Gaza numai atunci când va fi făcut un alt anunț care permite acest lucru.

  Nu vă apropiați de zona gardului de securitate al Israelului. Teroriștii Hamas se ascund în orașul Gaza, în interiorul tunelurilor, sub case și în clădirile populate cu civili nevinovați și vă folosesc ca scuturi umane.

  În zilele următoare, IDF va continua să opereze cu o forță semnificativă în orașul Gaza și va depune eforturi ample pentru a evita rănirea civililor.”

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.