marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gaz Vest și Enel, sancționate la Arad de Protecția Consumatorilor, pentru facturi greșite

  de Special Arad | 18 ianuarie 2022, 3:47 PM | Știri Arad

  0

  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Arad a înregistrat, în ultimul timp, un număr de 172 de reclamații  de la consumatorii casnici privind modul de facturare și compensare a consumului de gaze naturale și energie electrică. Au fost verificate abaterile cu privire la facturarea serviciilor oferite de companiile EON, Digi, ENEL și Gaz Vest, la cele două din urmă, reclamațiile fiind găsite valide.

  În urma controlului efectuat de către CJPC Arad la furnizorul de gaze naturale GAZ VEST SA, cu sediul social în județul Arad, s-a constatat că nu a fost aplicată plafonarea și compensarea prețurilor conform OUG 118/2021, începând cu 01.11.2021, la facturarea consumului pentru luna noiembrie.

  Compania a fost sancționată contravențional cu 50.000 lei, dispunându-se, totodată, măsura complementară de recalculare a facturilor emise necorespunzător, fapt care a dus la diminuarea valorii facturilor consumatorilor casnici cu suma de 6.735.442 lei din care 1.261.455 lei reprezintă schema de compensare și 5.473.987 lei au fost scăzuți ca urmare a plafonării prețului.

  Furnizorul de energie electrică și gaze naturale ENEL ENERGIE SA, care are un punct de lucru în Arad, a fost sancționat contravențional cu 10.000 lei pentru nerespectarea termenului de facturare a consumului pentru luna noiembrie 2021, neexistând posibilitatea de a fi verificat modul de aplicare a OUG 118/2021.

  Au mai fost verificați și reverificați furnizorii de energie electrică și gaze naturale EON ENERGIE SA și RCS & RDS, care au puncte de lucru în Arad, la care însă nu s-au constatat abateri privind modul de facturare și compensare, conform OUG 118/2021.

  Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor anunță, cu această ocazie, că supraveghează permanent piaţa şi îi asigură pe consumatori că verifică modul în care sunt respectate drepturile consumatorilor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.