joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Gaz Vest SA a solicitat ANRE suspendarea activității pentru cel puțin trei luni. Ce se întâmplă cu abonații

  de Special Arad | 25 decembrie 2021, 12:02 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  După ce a emis facturi la preţuri neplafonate consumatorilor şi a fost amendată cu 50.000 de lei, de către Protecția Consumatorilor Arad, pentru acest fapt, firma Gaz Vest SA a anunţat că a solicitat Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) suspendarea activităţii de furnizare a gazelor pentru cel puţin 3 luni.

  „Cu regret vă informăm că, datorită evoluţiei preţului pe piaţă gazelor naturale din România dar şi la nivel european, acestea traversând o perioadă extrem de dificilă, cu o volatilitate extrem de ridicată a preţului (de la 130 RON /MWh la începutul lunii octombrie la 900 RON/MWh în prezent)dar şi a modificărilor legislative adoptate privind plafonarea preţului la gazele naturale furnizate, modificări care datorită neclarităţii privind cine şi când acoperă costurile avute de furnizor pentru prestarea activităţii de furnizare au condus la suspendarea de către bănci a tuturor procedurilor de finanţare iniţiate, GAZ VEST SA a fost nevoită să notifice ANRE suspendarea pe o perioadă de 3 luni a activităţii de furnizare”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul companiei, sub semnătura directorului Liviu Marius Ilievici.

  Decizia nu va avea impact asupra furnizării de gaze naturale abonaţilor.

  Conform legii, clienţii Gaz Vest vor fi preluaţi de alţi furnizori sau de către un aşa numit furnizor de ultimă instanţă.

  De altfel, comunicatul dă asigurări că „angajaţii Gaz Vest vor asigura „tot sprijinul pentru realizarea acestui transfer”.

  Informarea mai arată şi că decizia a fost luată – deocamdată pentru 3 luni – în contextul în care compania ar fi solicitat finanţări care ar fi devenit indisponibile în contextul neclar al liberalizării pieţei.

  „Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, privind modificările care urmează să fie adoptate în următoarea perioadă pentru Legea 259 ( ceea ce înseamnă că însuşi cei care au elaborat-o, în urma sesizărilor, şi-au dat seama de neajunsurile acestei Legi) sperăm că neclarităţile invocate de sistemul bancar se vor clarifica astfel încât GAZ VEST SA să acceseze finanţările solicitate şi că în maxim 3 luni să revenim în calitate de furnizori ai dumneavoastră”, se mai arată în document.

  Comunicatul nu oferă niciun detaliu cu privire la regularizarea facturilor cu preţuri neplafonate emise de operator, nici la perioadă.

  Precizează, însă, că abonaţii care doresc să se transfere la alţi furnizori se pot adresa la telefon 0257/348400 sau la email [email protected].

  „În situaţia în care nu solicitaţi transferul către alt furnizor, veţi fi preluat de Furnizorul de ultimă instanţă (FUI) desemnat de ANRE, fară costuri de transfer. Vă asigurăm de tot sprijinul şi regretam că sunteţi obligaţi să treceţi prin această situaţie”, încheie comunicatul.

  Aşa cum Special Arad a scris în urmă cu câteva zile, furnizorul Gaz Vest, din Arad, cu punct de lucru în Sântandrei, a fost amendat cu 50.000 lei pentru că a emis facturi cu preţuri neplafonate clienţilor săi.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.