Gata! Firma care a aruncat molozul de pe ștrand, amendată și pusă să mute molozul: „Acum se curăță!”

  de Mihai Todoca | 13 aprilie 2019, 2:36 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  4

  Titlu principal: Nesimțirea societății care reface pavajul la ștrandul Neptun nu are limite! Molozul este aruncat pe malul Mureșului „vizavi” de Primăria și Poliția Locală Arad

  Aflăm cu stupoare, astăzi, pe un site național de știri, că anumiți „localnici” din Arad se declar extrem de mulțumiți de cum merg lucrurile în orașul nostru. Ce-i drept, la finalul aceluiași articol comandat, un tânăr nu ezită să pună „punctul pe i”: „Nu mai este ștrand, nu mai este nimic, nu mai este… n-ai unde să te distrezi, avem doar cazinouri și șaormerii în oraș, atât. În rest, nu mai găsești altceva”. Apropo de „ștrand”…

  La nici cinci minute după citirea acestui articol, o postare a unei arădence ne-a atras atenția asupra molozului aruncat pe malul Mureșului, la nici zece metri de gardul care delimitează zona de bazine de bălăriile de pe mal. Se lucrează pe ștrandul Neptun, nu contestăm acest lucru și chiar ne bucurăm, dar cum poate firma care a prins acest contract să lucreze atât de nesimțit, încât să depoziteze molozul (cel rezultat din schimbarea pavajului) pe malul Mureșului? Unele voci ar putea spune, ca să se „scoată” că se pregătește acel teren pentru umplutură (Ha!HA!Ha)… la ce?… și că acolo se va amenaja ceva. Dar…unde? În pustietatea aceea?

  Aceasta este poza care ne-a atras atenția și care ne-a determinat să cercetăm situația, astfel că ne-am deplasat până la locul indicat:


  sursă foto: Laura Crivat

  Pavelele sparte din imagine sunt aceleași cu cele pe care le-am pozat noi în urmă cu o săptămână, dar erau în incinta ștrandului:

  Am zis că nu se poate așa ceva! Tocmai o firmă care a încheiat un contract cu Primăria să arunce molozul în mod ilegal? Aceste întrebări le-am pus și noi mai departe reprezentanților Primăriei, dar nu primim un răspuns concret până luni. Așa funcționează. Probabil că până luni apare un studiu de fezabilitate și un proiect prin care ni se explică într-un mod clar că acolo se pregătește, în fapt, o platformă de pe care arădenii pasionați de navigație își pot lansa bărcile la apă sau o cafenea unde poți să îți servești cafeaua în timp ce te uiți cu jind la gardurile ce înconjoară bazinele întocmai ca și la Birkenau (sau Auschwitz II, după cum mai era cunoscut).

  De acum încolo nu mai este treaba noastră să aflăm care este firma care se face responsabilă de acest lucru pentru că o să o facă, în locul nostru, de datoria lor, Primăria Arad și Poliția Locală. Noi doar le-am prezentat dovezile. În galeria articolului puteți observa același camion din prima poză în incinta ștrandului.

  Ceea ce știm sigur este că nu Recons este responsabil de lucrare, după cum ne-a și declarat directorul acestei firme, Gheorghe Mehelean, pe care l-am contactat telefonic.

  Până luni mai este, iar mâine foarte probabil vom fi surprinși (din nou!) să aflăm cu aceeași stupoare cu care am început dimineața de azi că lucrurile în Arad merg strună. Spunem asta deoarece edilul orașului este invitatul lui Mircea Dinescu la TVR 1, în emisiunea „Politică și delicatețuri”.

  UPDATE: După publicarea articolului l-am contactat și pe viceprimarul Aradului, Călin Bibarț care ne-a spus că se va interesa de problemă. Vă spunem sincer că ne-am gândit că, la fel, va dura până luni până când vom primi un răspuns, însă nu a fost așa. La câteva ore de la convorbire, acesta ne-a contactat și ne-a spus: „Ne-am interesat și noi asupra situației semnalate, am identificat firma, iar în urma unui control efectuat de căre Poliția Locală, aceasta a dispus amendarea firmei care s-a făcut responsabilă de aruncarea molozului. Pe lângă aceasta firma este obligată să curețe zona și să transporte molozul la unitatea ASA, așa cum trebuia să facă de la bun început. În acest moment zona se curăță”. În același timp, am primit și comunicatul următor: „Sâmbătă, 13 aprilie 2019, Direcţia Generală Poliţia Locală prin Serviciul de Ordine, Linişte Publică şi Parcări a sancţionat cu amendă în cuantum de 2000 de lei firma care execută lucrările de schimbare a dalelor din zona bazinelor de pe ştrandul Neptun. Sesizaţi asupra faptului că angajaţii societăţii FYDE DEMOPREST SRL au depozitat pe malul Mureşului molozul rezultat în urma scoaterii vechiului pavaj, oamenii legii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat cu stupoare că municitorii nu depozitaseră doar temporar deşeurile în zona respectivă. Pe lângă sancţiune, s-a dispus ca luni molozul să fie transportat la depozitul conform din Arad”.

  Deci, spunem noi, se poate! Și ne bucurăm când se poate. De la o simplă postare pe facebook, unde o arădeancă își exprima indignarea, s-a ajuns la normalitate.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dacă vrei să fii ”prostul satului” pe lângă prostie mai trebuie să fii la sat. Avem adică 2 condiții: să fii prost și să fii la sat. Prima condiție este îndeplinită și există în sensul ăsta o grămadă de dovezi. Mai satul ne lipsea. Mi-am dat seama că în ultima perioadă tot mai multă lume spune de Arad că ar fi doar un ”sat cu blocuri”.
   Misiune îndeplinită!

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. Cereți proiectul tehnic din autorizația de construcție. Ar trebui sa fie public și conform L.544/2001 privind liberul acces la informatiile publice și astfel informatia ar trebui sa va fie furnizata pe loc facand parte din informatiile publice din oficiu.
   Din documentatia de autorizare se poate vedea cu exactitate care este situatia cu platforma ce se construieste din deseuri si dispozitiile privitoare la debarasarea deseurilor din constructii in conformitate cu legislatia de mediu.
   Eu cred ca vom afla, din nou, ca strandul nu mai este al nostru ci al unor smecheri care-si permit orice, al unui RECONS care face ce vrea de parca ar pe propria mosie pe care o administreaza dupa cum pofteste asa cum faceau in evul mediu nobilii (doar ca astia nu au nici o farama de noblete in ei).
   Proiectul ”Aradul medieval” implica nu inteligenta, curaj, romantism, istorie sau cultura ci grosolanie aroganta a unei societati de stat administrata de politruci infecti dupa norme si valori corespunzatoare nivelului maretului cap de …. urbe.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.