joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gata cu vacanța… „la muncă, băă!”, înapoi în Europa. A început aglomerația la Vama Nădlac

  de Special Arad | 4 ianuarie 2015, 1:50 PM | Nădlac | Știri Arad | Topic special

  0

  Drumul Naţional 7 în judeţul Arad este aglomerat, iar traficul în Vama Nădlac, pe sensul de ieşire din ţară, este mai mare decât în mod obişnuit. Românii care lucrează în străinătate şi au petrecut sărbătorile în ţară se întorc la lucru.

  Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informa sâmbătă seara că în judeţul Arad, traficul rutier pe DN7 este intens pe sensul de mers Deva – Arad – Nădlac. Numeroşi români stabiliţi în străinătate părăsesc ţara, la final de vacanţă. Deja a început să se formeze coloană de autovehicule la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

  Şoferilor li se recomandă să iasă din ţară şi prin alte puncte, nu doar prin cele cunoscute.

  Măsura a fost dispusă pentru evitarea blocajelor la punctele de graniţă în ultima zi a mini-vacanţei de iarnă, a precizat, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

  „De exemplu pentru graniţa cu Ungaria, pe lângă punctul de trecere a frontierei Nădlac, se poate opta pentru punctele de trecere a frontierei Turnu şi Vărşand”, a adăugat Dajbog, potrivit Mediafax.

  Recomandarea fost făcută şi de către Centrul InfoTrafic al Poliţiei Române, care a precizat că în judeţul Arad, pe DN7, s-a format o coloană de tiruri la Vama Nădlac. „Le recomandăm conducătorilor de autoturisme să fie prudenţi când depăşesc acea coloană. Reamintim că pot fi folosite şi punctele de trecere a frontierei Turnu şi Vărşand”, au spus cei de la InfoTrafic.

  Purtătorul de cuvânt al MAI a mai declarat, în acelaşi context, că duminică este aşteptat un trafic intens, în special pe principalele artere rutiere (DN1, Autostrada A1, Autostrada A2), precum şi în zona aeroportului Otopeni şi a principalelor gări, astfel că din această dimineaţă, la nivel naţional, sunt mobilizaţi peste 20.000 de poliţişti.

  „Recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să-şi echipeze corespunzător autovehiculele şi să se informeze din timp asupra stării drumurilor pe care urmează să se deplaseze”, a mai spus Dajbog.

  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ninsori, polei şi intensificări ale vântului pentru Maramureş, Crişana, Transilvania, Moldova şi Banat, valabilă până luni la ora 2.00. În regiunile sudice sunt precipitaţii mixte care favorizează formarea poleiului, iar ninsori pe arii restrânse se înregistrează în Dobrogea şi estul Munteniei. La munte, ninsorile vor fi temporar viscolite, iar rafalele de vânt vor avea peste 70-80 de kilometri pe oră.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.