vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gata cu pescuitul! Începe perioada de prohibiție

  de Special Arad | 29 martie 2021, 12:37 PM | Știri Arad

  1

  În Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul de prohibiție MADR/MMAP nr. 58/462/2021 2021- privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2021.

  Astfel se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv.

  În zona de protecție pentru resursele acvatice vii situată pe râul Mureş în zona municipiului Arad, între cartierele Micălaca şi Subcetate (zona dintre podul rutier şi podul CFR) se interzice pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în perioada 1 noiembrie 2021-15 martie 2022, fără a aduce atingere perioadei de prohibiţie.

  În județul Arad este interzis pescuitul tot timpul anului în zonele de refacere biologică pentru resursele acvatice vii din râul Mureş în zona balastierelor „La Vulpe” şi „Del Bono”, având coordonatele 46°7’44”N, 21°29’18”E (amonte) şi 46°8’9”N, 21°28’12”E (aval). De asemenea, sunt interzise desfășurarea de lucrări în zona malurilor, taluzurilor şi albiei minore, care împiedică migrarea, reproducerea sau pun în pericol existenţa resurselor acvatice vii, cum ar fi îngustarea/bararea cursului apei, tăierea şi recoltarea plantelor, arborilor şi arbuştilor, extragerea de nămol, nisip şi pietriş.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Care a fost DEȘTEPTUL ce a propus aceste măsuri „de protecție” pe Mureș??? Cum au fost alese tocmai aceste zone „BINE DEFINITE” … au executat un STUDIU ȘTIINȚIFIC BINE DOCUMENTAT și concluzia a fost că tocmai aceste două zone sunt cele mai IMPORTANTE ZONE de pe cursul Mureșului din jud.Arad și TREBUIE NEAPĂRAT PROTEJATE?
   .
   Din nou ne dovedim PRIMITIVI ȘI PROȘTI!!!
   .
   Deci în zonelea a două BALASTIERE!!! (noaptea minții)… există cea mai SENSIBILĂ faună subaquatică de pe Mureș și numai acolo ea merită să fie protejată? În rest „Dumnezeu cu mila” … liber la braconaj???
   .
   NUMAI ÎN ROMÂNIA SE POATE DEBITA UN ASTFEL DE „ORDIN” … fără GPS nu mai poți pescui recreativ, că riști să iei amendă!!!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.