Garanția pentru recipienții din plastic va fi de 50 de bani, anunță ministrul mediului

  de Special Arad | 19 mai 2021, 8:22 AM | Naţional | Topic special

  6

  Garanția pentru recipienții din plastic pe care Ministerul Mediului o va propune va fi de 50 de bani per bucată, indiferent de mărimea acesteia, dacă respectivul ambalaj este de până în 3 litri. Cine adună 10 sticle are 5 lei, a arătat ministrul Tanczos Barna, marți seara, la Digi24.

  „Poate să fie un venit interesant pentru copii, care se duc după aceea și mănâncă ceva. Nu se va mai arunca sau dacă cineva găsește un PET, cu siguranță îl va ridica  și merge și o predă la o stație automată”, a arătat ministrul.

  Vor putea fi predate și recipeinții de plastic fără dop, dar vor trebui să fie colectați după pornirea programului, adică cele de acum 5 ani care sunt aruncate în natură nu pot fi predate, pentru că sistemul așa funcționează, a explicat Tanczos. După pornirea programului, fiecare PET o să aibă un marcaj care o identifică în sistem și din momentul acela se pot preda, a precizat ministrul mediului.

  Citește mai mult pe Digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Si acum va aparea problema noastra! Respectiv se incurajeaza scotocirea prin gunoi, rasturnarea pubelelor, spargerea sacilor cu materiale reciclabile, de catre cei care vor vedea din asta un mod de a face venit. Si uite asa, o sa mai evit sa scot afara materialele reciclabile, daca o sa fiu nevoita sa le adun de pe strada dupa ce o sa treaca pe acolo toti boschetarii!

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Eram în Germania câd s-a implementat generalizarea garanției pentru totți recipienții. A costa miliarde.
   Au fost fonduri puse la dispoziția unităților de alimentație pentru a avea fonduri suficiente pentru plata acestort garanții și pentru achiziționarea de automate.
   La început comercianții nu acceptau plata garanției decât pentru produsele achiziționate în acel magazin.
   Statul a stabilit de la bun început că nu va implementa ci doar va susține implementarea de către unitățile aflate în piața concurențială.
   La noi va fi înființat, probabil, câte un monopol local pentru fiecare baron local sau lepră susținută de un partid sau altul. Se va sacrifica ideea de dragul comisioanelor. Oricum pe jumătate din proștii ce populează acest teritoriu nu-i intertesează realitatea ci gargara politrucilor cre le va alimenta ura.
   La noi implementarea nu va fi altceva decât o cascadă zgomotoasă de prostie, incompetență, subfinanțare, nefuncționare, șmechereli și furăciuni.
   Urmăriți proiectul – urmăriți dirijismul convenabil și birocratic, urmăriți înlocuirea concurenței specifice economiei de piață cu organizarea de proceduri de achiziții (prin care se fraudează, fură, disimulează).
   Între timp aceeași care luptă pentru un mediu curat tolerează defrișarea pădurilor.

   +4 voturi
   +1
   -1
  3. Pai si acum magazinele Kaufland colecteaza peturi prin automat dar nu primesti bani ci un bon cu care te conditioneaza sa cumperi un produs greu vandabil ,de obicei de care nu ai nevoie.Daca asa va fi si in continuare nu se merita sa te cari cu sacul de recipienti pana acolo.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.