Gara CFR din Curtici a fost luată cu asalt de autorități pentru un exercițiu cu forțe și mijloace în teren | Foto

  de Andrei Fuliaș | 9 mai 2018, 12:25 PM | Curtici | Știri Arad

  0

  Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a desfășurat marți „Exercițiul cu forțe și mijloace în teren – Gară 2018”. La exercițiu s-a simulat producerea unui accident urmat de incendiu în activități de transport feroviar. Locația în care acesta s-a desfășurat fiind în Gara CFR din Orașul Curtici.

  Exercițiul s-a desfășurat în colaborare cu Poliția Orașului Curtici (1 echipaj), Poliția Locală Curtici (1 echipaj), Gruparea de Jandarmi Supraveghere Intervenție Curtici (1 echipaj), Serviciul Județean de Ambulanță (1 ambulanță) si Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Curtici (1 autospeciala cu apă și spumă).

  Din cadrul ISU Arad au participat: – Grupa operativă a unității: 1 autospecială – Detașamentul Arad: 1 autospeciala cu apă și spumă, 1 autospecială căutare-salvare, 1 autospecială SMURD – Detașamentul Ineu: 1 autospecialș cu apă și spumă și modul de descarcerare și 1 autospecială SMURD.

  „Principalele obiective ale exercițiului au fost: cunoașterea modului de acțiune în cazul producerii unui accident feroviar, perfecționarea cooperării cu personalul CFR, cunoașterea caracteristicilor obiectivului afectat, perfecționarea deprinderilor privind organizarea și conducerea operațiunilor de intervenție și cooperarea cu autoritățile publice locale”, transmite maiorul George Pleșca, purtător de cuvânt al ISU Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.