Galaxy S21 fără cameră selfie sub ecran, Samsung o adaugă la Galaxy Z Fold 3

  de Special Arad | 16 octombrie 2020, 4:10 PM | IT

  0

  Samsung Galaxy Z Fold 2 este un smartphone excelent din toate punctele de vedere, dar acum știm un domeniu în care succesorul său, Z Fold 3, va fi mai bun: camera selfie sub ecran. Se pare că Samsung va renunța în cele din urmă la designul cu o cameră în gaura din afișaj, făcând din Galaxy Z Fold 3 primul smartphone cu un ecran complet.

  Potrivit unor surse din Coreea de Sud (The Elec) preluate de TechRadar, Samsung spera inițial să implementeze acest lucru în seria Samsung Galaxy S21. Dar din cauza „randamentului scăzut al acestei camere” a trebuit să renunțe la acest plan.

  Știm de mai mult timp că Samsung lucrează la un design de ecran cu o cameră foto in-display. În acest fel ecranul va fi curat fără să mai apară nimic pe el. A fost și o doleanță a fanilor înscrisă pe lista de noi funcții pentru viitoarea serie Galaxy S21 / S30. Din păcate, pentru această serie compania sud-coreeană va merge pe designul tradițional cu o cameră în gaura din ecranul Infinity-O, o cameră mai expusă la posibile daune care și blochează puțin din spațiul ecranului.

  Se preconizează că Galaxy S21 va fi lansat în februarie 2021, în timp ce Samsung Z Fold 3 probabil nu va fi lansat până în a doua jumătate a anului 2021. Ca produs mai de nișă decât modelul de vârf GalaxyS21 și cu mai mult timp pentru dezvoltarea tehnologiei, Z Fold 3 pare un candidat logic pentru a testa noua caracteristică.

  Smartphone-urile Samsung au deja scanere de amprentă pe ecran, dar implementarea unei camere sub ecran prezintă mai multe provocări. Potrivit sursei, Samsung a încercat mai multe metode pentru a realiza acest lucru. Printre altele și realizarea unui ecran transparent în zona camerei, astfel încât să nu aibă nevoie de o gaură pentru lumina necesară camerei foto.

  Indiferent de metoda folosită, camera are nevoie de lumină, iar tehnologia folosită la realizarea noului ecran nu trebuie să aibă impact asupra funcționalității ecranului tactil. Samsung a avansat cu această metodă dar nu dă încă randamentul scontat de companie în privința calității fotografiilor.

  Deoarece ecranele Samsung OLED au un strat de polimidă galbenă, care este utilă pentru afișajele ultra-subțiri sau pliabile, camerele trebuie să aibă și corecția culorilor software, astfel încât fotografiile să nu pară că au aplicat un filtru galben neplăcut. Samsung Galaxy Z Fold 2 este excelent în domeniul foto și gigantul tech sud-coreean vrea de la Z Fold 3 și mai mult.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.