miercuri, 6 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Gafă a autorităților gorjene! L-au chemat pe Ion să-și schimbe buletinul. Doar că Ion, săracul, murise de un an deja

  de - | 16 septembrie 2022, 12:36 PM | Naţional

  0

  (foto: Arhivă)

  Un gorjean mort de aproximativ un an a fost invitat să se prezinte la sediul Direcției de Evidență a Persoanelor din Târgu Jiu pentru a-și schimba actul de identitate.

  Ion Rădoescu nu a putut să dea curs invitației de a se prezenta la sediul instituției pentru a-și schimba respectivul act de identitate, acesta fiind înmormântat în cimitirul din satul Văcarea, din județul Gorj.

  Vecinii lui, care sunt în viață, au fost cei care au primit invitația din partea instituției și au rămas înmărmuriți când au văzut-o. Au anunțat familia decedatului, care a fost revoltată de această gafă a autorităților, astfel că a luat hotărârea să facă publică această întâmplare, are pare neverosimilă.

  Ion Rădoescu a decedat în urmă cu aproximativ un an de zile, familia și cunoscuții fiind afectați de dispariția sa.

  Decesul nu a fost comunicat de Primăria Dănești

  Reprezentanții Primăriei Târgu Jiu susțin că decesul nu a fost înregistrat în Registrul Național de Evidență a Persoanelor deoarece Primăria comunei Dănești nu a transmis informările necesare: „Primăria Dănești nu a mai transmis către Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu comunicările de deces de doi ani. Ultima comunicare înregistrată este din luna decembrie 2020. Prin urmare, în Registrul Național de Evidență a Persoanelor nu a fost înregistrat decesul cetățeanului.

  Primăria Dănești avea obligația, conform legislației în vigoare, să comunice Direcției de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu decesul persoanei respective în termen de 10 zile de la înregistrarea acestuia.

  Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu a demarat recent o acțiune prin care se urmărește diminuarea numărului de persoane fără acte de identitate și care prevede, printre altele, transmiterea de notificări către cetățenii ale cărora documente de identitate urmează să expire“, se arată într-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Târgu Jiu.

  Direcției de Evidență a Persoanelor din Târgu Jiu are mai multe comune arondate, printre care și comuna Dănești.

  sursa: adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.