duminicã, 24 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Update News AlertCod portocaliu de furtuni. Ce zone sunt vizate în județul Arad

  de Special Arad | 10 iunie 2023, 10:31 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Meteorologii au emis sâmbătă un Cod portocaliu de ploi torențiale în 13 județe, fiind aşteptate cantităţi importante de precipitaţii, inclusiv peste 50 l/mp. Centrul țării va fi sub Cod galben de furtuni, ploi și grindină.

  Codul portocaliu durează sâmbătă, în intervalul orar 12.00 – 21.00.

  Acest cod vizează județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Hunedoara, CarașSeverin și zona de munte a județelor Bihor, Arad, Timiș, Sibiu și Alba.

  Vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

  În zilele următoare, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a țării.

  UPDATE – Comunicat ISU Arad

  🟧COD PORTOCALIU METEO
  10.06.2023 – 12:00-21:00

  ⛈În intervalul menționat sunt prognozate perioade cu averse care vor cumula 30-40l/mp și izolat 50l/mp, descărcări electrice, vijelii și grindină, în zona de munte a județului Arad.

  👨‍🚒Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice avertizate, pompierii din cadrul ISU Arad sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie.

  📌Pentru prevenirea unor situații de urgență, reamintim populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

  Aparatele şi alte echipamente electrice (tv, computere, aparatele de aer condiţionat etc.) vor fi deconectate de la priză, deoarece acestea pot fi defectate ca urmare a descărcărilor electrice atmosferice.

  Informații suplimentare despre modul de comportare i‌n cazul producerii unor situat‌ii de urgent‌a‌ pot fi obt‌inute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.