luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Furioși că trebuie să stea în carantină, românii nevaccinați îi umilesc pe angajații DSP, la punctele de trecere a frontierei din județul Arad

  de - | 19 decembrie 2021, 8:30 PM | Știri Arad

  1

  Centrul de vaccinare din PTF Nădlac 2

  Românii stabiliți peste hotare se întorc acasă de sărbători, dar cei mulți dintre ei sunt nevaccinați, motiv pentru care tebuie să intre în izolare. Vestea îi supără și își varsă nervii pe angajații DSP de la triajul din punctele de trecere a frontierei, care sunt umiliți și scuipați. Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, consideră inacceptabil un asemenea comportament și atrage atenția că acești angajați sunt cei de care va depinde gestionarea viitorului val pandemic, informează Digi24.

  Numai în vama Nădlac 2, aproape 80 la sută dintre cei care au intrat, sâmbătă, în țară au fost carantinați. Duminică, până la ora 16:00, primiseră decizie de carantinare la acest punct vamal alți 1.500 de oameni. Deși în vamă există un centru de vaccinare, doar două persoane din 1.500 au decis să se imunizeze anti-COVID.

  De altfel, granița de vest a României este roșie de câteva zile. Se stă cu orele în vămi, în coloană. Nervii sunt întinși la maximum, iar în aceste condiții, angajații DSP spun că sunt umiliți de românii furioși că își vor petrece și Crăciunul și Revelionul în carantină.

  „Noi nu stăm, noi lucrăm, încercăm să-i ajutăm să nu stea în frig. Din păcate nu au răbdare, s-au întâmplat cazuri în care ne-au scuipat. Nu e frumos, nu este etic”, a declarat pentru Digi24, Diana Abrudan, medic DSP Arad.

  „Este demoralizator pentru un cadru medical să lucreze în aceste condiții, sunt înjurați, scuipați”, a comentat la Digi24 Horea Timiș, directorul DSP Arad. El a spus că a discutat și cu ceilalți directori DSP din țară și i-au confirmat că și ei se confruntă cu situații asemănătoare. „Avem și sprijinul jandarmilor, care de multe ori intervin ca să calmeze spiritele”, a menționat Horea Timiș. „Să sperăm că trecem peste această perioadă nefastă”, a adăugat el.

  Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a comentat, duminică, la Digi24, situația în care se găsesc angajații DSP mobilizați la punctele de frontieră și a spus că trebuie să înceteze presiunea sub care lucrează aceștia.

  „Faptul că mulţi dintre colegii noştri în acest moment sunt supuşi unei foarte mari presiuni, mă refer la colegii de la Direcţiile de Sănătate Publică, care acţionează în punctele de trecere a frontierei, trebuie să înceteze. Ei nu fac altceva decât să încerce să protejeze siguranţa cetăţenilor acestei ţări, ei îşi fac datoria. Cred că toată lumea trebuie să înţeleagă că dacă îi blamăm şi îi demobilizăm, atunci când o să vină noul val pandemic, o să avem probleme foarte mari, tocmai pentru că nu respectăm nişte funcţionari publici specializaţi, care pot să ajute la trecerea peste acest val pandemic”, a subliniat ministrul sănătăţii.

   

  Citește și: Timpi de așteptare infernali, la granița Ungariei cu România. Poliția de Frontieră a deschis la Nădlac 2 o bandă doar pentru vaccinați, pentru fluidizarea traficului 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.