Funcționarii ANAF acordă asistență pentru depunerea Declarației Unice

  de - | 16 mai 2019, 11:12 AM | Administraţie

  0

  Comunicat. Instituţia Prefectului a organizat o sesiune de dezbateri şi consultări cu Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Arad având ca subiect depunerea Declaraţiei Unice de către persoanele fizice, procedură pe care o expunem în continuare:

  Până la data de 31 iulie 2019, termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice, funcţionarii publici din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală se vor afla în cadrul unităţilor administrativ teritoriale, săptămânal, pentru a răspunde întrebărilor dumneavoastră.

  Aceştia, împreună cu personalul unităţii administrativ teritoriale, vă vor acorda îndrumare şi asistenţă pentru:

  – Înrolare în Spaţiul Privat Virtual;

  – Completarea Declaraţiei Unice;

  – Depunerea Declaraţiei Unice prin mijloace electronice.

   

  Cine depune Decalaraţia Unică?

  Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere (activităţi independente, profesii liberare, activităţii agricole, cedarea folosintei bunurilor, investiţii, etc.), venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate, care datorează impozit pe venit şi/sau contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

  Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

  Cum se depune Declaraţia Unică?

  Declaraţia se depune, prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:

  – prin intermediul serviciului “Spaţiul privat virtual”, disponibil pe site-ul www.anaf.ro, pe baza credenţialelor;

  – prin intermediul serviciului “Depunere declaraţii”, disponibil pe portalul  www.e-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat.

  Contribuabilii care nu deţin un calculator personal sau nu dispun de o conexiune la Internet, pot utiliza calculatoarele destinate auto-servirii din cadrul unităţilor fiscale, cu ajutorul cărora pot efectua următoarele operaţiuni:

  – înregistrarea în cadrul serviciului Spaţiul Privat Virtual;

  – completarea Declaraţiei Unice;

  – depunerea Declaraţiei Unice prin mijloace electronice.

  Lista sediilor unităţilor fiscale în care sunt puse la dispoziţia contribuabililor calculatoare destinate auto-servirii se regăseşte pe site-ul www.anaf.ro, secţiunea Servicii oferite de ANAF.

  De asemenea, contribuabilii pot solicita sprijin şi funcţionarilor din cadrul organelor fiscale locale, în cadrul cărora există personal special instruit pentru a acorda îndrumare şi asistenţă pentru depunerea Declaraţiei unice.

  Listele ce conţin unităţile administrativ teritoriale şi datele la care funcţionarii ANAF vor fi prezenţi la sediile acestora, precum şi listele cu întâlnirile organizate se regăsesc pe site-ul wwwanaf.ro în secţiunea „Servicii oferite de ANAF”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.