joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Frontierele din județul Arad, aglomerate pe sensul de ieșire din România

  de Ioana Costaș | 30 noiembrie 2023, 3:29 PM | Știri Arad

  1

  A început minivacanța de 1 decembrie, a început aglomerația la frontierele de la granița cu Ungaria, aflate în județul Arad.

  Doar punctele de trecere a frontierei aflate pe sensul de ieșire din țară sunt aglomerate, semn că românii preferă să-și petreacă minivacanța de 1 decembrie afară din țară. Există însă o mică excepție, la frontiera Nădlac II, pe sensul de intrare, timpul de așteptare este de 30 de minute, potrivit aplicației Trafic Online, la celelalte puncte timpul de așteptare este de 10 minute.

  Aplicația Poliției de Frontieră arată în aceste momente că cel mai puțin se așteaptă – pe sensul de ieșire din țară – la frontierele Turnu și Vărșand, câte 50 de minute la fiecare.

  La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I timpul de așteptare este de 90 de minute (aici se lucrează pe trei artere), în timp ce la PTF Nădlac II se așteaptă 60 de minute pentru a ieși din țară. Aici, controlul de frontieră este efectuat pe șase artere.

  „Ne aflăm în minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României, iar mulți cetățeni aleg să o petreacă în afara granițelor țării, sens în care se înregistrează timpi ridicați de așteptare în punctele de trecere a frontierei de pe raza județului Arad. În acest sens, poliția de frontieră a dispus măsuri pentru fluidizarea traficului de persoane și mijloace de transport. Adică, a suplimentat personalul care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

  În acest moment, în P.T.F. Nădlac ll se lucrează pe 6 artere pe sensul de ieșire din țară. Pentru evitarea supraaglomerării unor puncte de trecere a frontierei precum P.T.F. Nădlac ll, care este utilizat de majoritatea persoanelor, le recomandăm cetățenilor români și străini care doresc să tranziteze frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de trecere deschise în regim internațional la granița cu Ungaria și să utilizeze aplicația trafic online, disponibilă pe pagina de internet a poliției de frontieră, unde pot vedea o medie a timpilor de așteptare din punctele de trecere” a precizat pentru Special Arad, Purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, inspector de poliție Dincă Andrei Alexandru.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.