duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Frigul și ploile pun stăpânire pe România. Vremea se schimbă începând de mâine

  de - | 27 octombrie 2019, 11:10 AM | Naţional

  0

  De luni, temperaturile încep să scadă uşor în jumătatea de nord a ţării şi apar precipitaţiile. De marţi, frigul şi precipitaţiile se extind în toate regiunile, iar la munte sunt aşteptate lapoviţe şi ninsori.

  Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), duminică, vremea este predominant frumoasă, iar în orele amiezii deosebit de caldă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult senin, exceptând zonele joase de relief din centru, sud şi est, unde în primele ore ale intervalului şi din nou în a doua parte a nopţii, pe arii restrânse va fi nebulozitate joasă sau ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 şi 25 de grade, iar cele minime între 3 şi 14 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, scrie adevarul.ro.

  De luni, 28 octombrie, în jumătatea de nord a ţării vremea se va răci uşor faţă de ziua anterioară, însă valorile termice vor continua să se situeze peste mediile multianuale, vor fi înnorări temporare, iar cu o probabilitate mai mare în a doua parte a nopţii, pe arii restrânse va ploua slab. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, condiţii în care temperaturile diurne vor fi în continuare cu mult mai ridicate decât cele climatologic specifice datei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade, iar cele minime între 3 şi 14 grade. În primele ore ale intervalului, pe arii restrânse va fi ceaţă.

  De marţi, vremea se va răci în toate regiunile, urmând a se înregistra valori termice în jurul mediilor multianuale. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată la început în jumătatea de nord, apoi şi în restul teritoriului.

  Conform ANM, marţi, valorile de temperatură vor scădea în toată ţara, mai accentuat în regiunile din vest, centru şi nord, unde se vor situa în jurul celor normale la sfârşitul lunii octombrie. Cerul va avea înnorări, aria ploilor va fi în extindere, cuprinzând treptat majoritatea zonelor, iar în jumătatea de nord a ţării vor fi în general moderate cantitativ. În zona montană, la peste 1800 m altitudine, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi pe arii restrânse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în nordul Moldovei şi 23 de grade în sudul Munteniei, minimele termice vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade.

  De miercuri, frigul pune stăpânire şi pe regiunile sudice. Vremea se va răci accentuat şi în regiunile sudice, astfel cã în mare parte din ţară se vor înregistra valori termice mai scăzute decât cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor va fi ridicată în majoritatea zonelor, iar în cele montane vor fi mai ales ninsori, scrie adevarul.ro.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.