vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  FRF a decis: un singur jucător U21 va fi obligatoriu pe teren în Liga 1

  de Lucian Dănilă | 27 iunie 2021, 2:43 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Comitetul Executiv al FRF a decis ca, începând din noul sezon, cluburile din Liga 1 să nu mai fie obligate să folosească doi jucători U21, ci doar unul singur.

  CEx a luat o decizie care va fi în mod cert pe placul cluburilor din Liga 1. Din informațiile obținute de GSP.ro, echipele au scăpat de „corvoada” folosirii a doi jucători U21, ipostază ce a născut situații neverosimile în ultima perioadă.

  În sezonul 2020/2021, regula U21 a obligat cluburile să aibă un jucător U21 pe teren pe tot parcursul meciului, iar un al doilea astfel de fotbalist titular, fără a avea o limită de minute impusă.

  Prezența în primul „11” al celui de-al doilea jucător a obligat în repetate rânduri antrenorii să apeleze la schimbări rapide, unele chiar după câteva zeci de secunde, o situație jenantă pentru mulți tineri fotbaliști.

  FRF nu se lasă ușor: cerință pentru cluburi
  Federația a renunțat la regula cu doi jucători U21, însă reprezentanții FRF au fost aprigi la negocierile cu echipele din Liga 1: cluburile vor fi obligate să investească 5% din buget în academii în 2022, 6,5% în 2023 și 7,5% în 2024.

  Mai mult, academiile vor trebui să obțină 75 de puncte la clasificarea academiilor, altfel riscă amenzi de 100.000 de lei.

  Pentru următorul sezon, Federația și-ar fi dorit ca al doilea jucător U21 să se afle pe teren minimum 45 de minute în fiecare meci, adică să anuleze practica de până acum, cu schimbarea unui „junior” încă din primele minute ale unei partide.

  A doua propunere înaintată de FRF, dar refuzată de cluburi: să rămână un singur U21 de folosit 90 de minute, dar fiecare echipă să aibă în componență cel puțin șapte fotbaliști formați la nivel național. Adică români, pentru că ar fi greu de găsit străini care să fi petrecut cinci ani într-un club românesc în perioada junioratului, scrie gsp.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.