duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  #freethenipple: Naomi Campbell, topless pe Instagram, împotriva regulilor rețelei sociale

  de - | 18 septembrie 2015, 6:54 PM | Undeva

  0

  Top modelul şi actriţa Naomi Campbell, în vârstă de 45 de ani, a publicat pe contul de Instagram o fotografie topless, alăturându-se astfel campaniei „Free The Nipple“.

  Fotografia alb-negru ce o înfăţişează pe Naomi Campbell topless face parte din catalogul de portrete nud realizate de fotograful Paolo Riversi, imagini ce vor apărea şi în revista „Garage“, scrie adevarul.ro.

  Mai mult decât atât, vedeta a folosit hashtag-ul #freethenipple pentru descrierea pozei, sintagmă populară în rândul internauţilor care protestează faţă de politica reţelei sociale Instagram cu privire la nuditatea femeilor. Naomi Campbell este unul dintre cele mai cunoscute şi mai bine plătite top modele din lume şi a lucrat pentru mari creatori de modă precum Ralph Lauren, Versace şi Dolce & Gabbana.

  627x0

  Naomi Campbell, născută pe 22 mai 1970, la Londra, este de origine jamaicană cu rădăcini chineze, bunica ei din partea tatălui purtând numele de familie Ming. Prima ei apariţie publică a avut loc la vârsta de şapte ani, în videoclipul „Is This Love?“ al lui Bob Marley. La 15 ani, când studia la Italia Conti Academy, Naomi Campbell a realizat un spot pentru marca de automobile Ford. La puţin timp după aceea, s-a hotărât să îşi încerce norocul ca model, dând o probă la Elite Model Management.

  A fost primul manechin de culoare care a apărut pe coperta revistei „Time“ şi în ediţiile franceze şi britanice ale revistei „Vogue“. Totuşi, Campbell nu este prima figură celebră care protestează în acest fel. Nu este pentru prima dată când o vedetă atinge subiectul nudităţii în reţelele sociale. În 2014, Scout Willis, fiica actorilor Demi Moore şi Bruce Willis, a mers topless pe străzile din New York în semn de protest faţă de politica Instagram de interzicere a nudităţii în pozele postate pe reţea.

  De asemenea, comedianta şi vedeta de televiziune Chelsea Handler s-a declarat indignată după ce reprezentanţii platformei Instagram au decis să-i şteargă o fotografie în care apărea topless pe un cal, imaginea fiind o ironie la adresa celei în care lideru rus Vladimir Putin face acelaşi lucru.

  Chelsea Handler (39 de ani) a imitat legendara fotografie a preşedintelui rus Vladimir Putin, în care acesta apare, fără cămaşă, la echitaţie, şi a postat-o pe o reţea socială, însoţită de mesajul: „Orice lucru pe care un bărbat îl poate face, o femeie are dreptul de a-l face mai bine. #kremlin“. Instagram, care are o politică strictă atunci când vine vorba de nuditate, a şters imaginea la doar zece minute după ce a fost publicată. Vedeta a criticat regulile reţelei sociale şi a catalogat ştergerea fotografiei în care apare topless drept dovadă de sexism: „Ştergerea pozei este sexism. Am tot dreptul să dovedesc că am un corp mai frumos decât Putin.“

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.