Fraudă de amploare la CFR cu biletele pentru elevi. 21 angajați, puși sub control judiciar





21 dintre angajații CFR au fost puși sub control judiciar, fiind anchetați într-un dosar ce vizează acuzații de abuz în serviciu, delapidare, fals informatic, acces ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică, fals intelectual și înșelăciune, transmite ProTV.
Magistratul care instrumentează cazul, în care sunt implicați controlori de trafic și însoțitori de vagoane CFR, a dispus această măsură preventivă pentru 21 de inculpați, toți aflați anterior în custodie. Ceilalți suspecți sunt cercetați în stare de libertate.
Ancheta vizează un amplu scandal de fraudă, în care sunt implicați zeci de angajați ai CFR Călători. Procurorii Parchetului Capitalei suspectează că 35 de controlori ar fi efectuat rezervări online în numele unor elevi care beneficiau de transport gratuit.
Conform anchetatorilor, în perioada 2022-2023, mai mulți controlori care operau trenuri de noapte, cu vagoane de dormit și cușetă, ar fi accesat sistemul informatic al CFR Călători utilizând tabletele de serviciu.
Se pare că activitățile ilegale ar fi continuat chiar și în afara programului de lucru. Controlorii ar fi blocat locuri în mod fictiv, împiedicând astfel călătorii să achiziționeze bilete. Ulterior, ar fi introdus în sistem date false ale unor elevi eligibili pentru gratuitate.
Suspecții sunt acuzați că vindeau biletele astfel rezervate la preț întreg pasagerilor care urcau în tren, însușindu-și încasările. Între timp, CFR Călători ar fi solicitat decontarea acestor bilete fictive de la Autoritatea de Reformă Feroviară.
Citește și:
Comentariile portalului
Stimate domnule profesor, Am citit cu interes articolul dumneavoastră intitulat „Primim spre publicare: Doar un vis”, în care abordați provocările actuale din educație, evidențiind lipsa de (...)
Aveți dreptate, nu am fost atent la toate amănuntele, am insistat pe idee. Într-un comentariu anterior însă apare și această informație. Ceea ce este chiar bine, ilustrâ (...)
Românul, după tatăl său, Ioan sau Iancu de Hunedoara, de pe tronul Ungariei. O remarcă ,totuși, Cluj-Napoca e numit așa doar din 1974.