miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, cumpără un hotel celebru. Este situat pe malul lacului Garda, în nordul Italiei

  de Special Arad | 30 aprilie 2023, 11:40 AM | Internaţional | Naţional

  0

  (foto: Booking.com)

  Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și Apex Alliance au intrat în faza finală cu negocierile pentru achiziția Grand Hotel din Gardone, de pe malul lacului Garda, nordul Italiei, relatează publicația Economica, citând o știre publicată de Garda Post.
  Familia Mizzaro Papini, Pavăl Holding și Apex Alliance au anunțat că au intrat în faza finală de achiziție a firmei care deține hotelul de patru stele de pe malul lacului Garda din Italia. Noii proprietari vor să redeschidă hotelul în iunie. După încheierea sezonului actual, Pavăl Holding și Apex Alliance, o companie din Lituania care a deschis mai multe hoteluri în București, vor investi în transformarea hotelului de la un stabiliment de patru stele la unul de cinci.
  Aceasta este prima achiziție a fraților Pavăl în afara țării făcută publică și care marchează și intrarea pe un nou segment, cel hotelier.
  Comunicatul citat de presa italiană nu spune nimic de valoarea de achiziție.

  Frații Pavăl calcă pe „urmele” lui Winston Churchill

  Hotelul, care și-a deschis porțile în 1884, este acum închis. Imobilul are 167 de camere, iar fațada dă chiar spre lacul Garda. Grand Hotel a fost ridicat de austriacul Luigi Wimmer, care s-a retras în zona lacului Garda în 1875 pentru tratament, s-a îndrăgostit de frumusețea locului și de clima blândă și a ridicat stabilimentul pe malul lacului. Hotelul a avut un mare succes, iar primele lucrări importante de extindere au fost realizate în 1897. De-a lungul timpului, Grand Hotel a primit oaspeți renumiți precum Winston Churchill, scritorii Paul Heyse, William Somerset, Maugham și Vladimir Nabokov, vedete ale muzicii și teatrului.

  Frații Pavăl – avere de aproape 3 miliarde de dolari

  Frații Pavăl, avere cumulată de aproape 3 miliarde de dolari Dragoș Paval și fratele său, Adrian, au fondat, în 1992, Dedeman, un important retailer românesc de materiale de construcții și produse de bricolaj. Revista financiară Forbes i-a inclus pe frații Pavăl în topul celor mai bogați oameni din lume.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.