marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Franțuzoaica Le Pen obţine un împrumut în valoare de 10,6 milioane de euro de la o bancă din Ungaria pentru finanţarea campaniei prezidenţiale

  de - | 2 februarie 2022, 7:05 PM | Internaţional | Politikos

  0

  (foto: Profimedia Images)

  Candidata Rassemblement national (RN, extremă dreapta, fostul FN), Marine Le Pen, a obţinut un împrumut în valoare de 10,6 milioane de euro în vederea finanţării campaniei sale prezidenţiale, „din partea unei bănci europene”, declară preşedintele RN Jordan Bardella AFP. Acest împrumut corespunde „plafonului de cheltuieli autorizate”, „contractul a fost semnat şi avem fondurile”, a declarat AFP Jordan Bardella, care confirmă astfel o dezvăluire BFMTV.

  Liderul interimar al RN şi trezorierul partidului, Kevin Pfeffer, au anunţat această „veste bună” membrilor formaţiunii.

  „Acest împrumut, ştiţi, într-un context foarte dificil de însăprire a reglementărilor finanţării campaniilor şi de reticenţă a băncilor de a finanţa viaţa democratică a ţării noastre, ne va permite să abordăm liniştiţi ultima linie dreaptă a campaniei”, afirmă cei doi într-un e-mail transmis membrilor partidului, notează adevărul.ro.

  Potrivit Le Monde, banca de la care Le Pen primește împrumutul este o bancă din Ungaria, deși nu se menționează care ar fi aceasta.

  „Acest împrumut urmează să finanţeze Convenţia de la Reims, prevăzută sâmbăta viitoare, operaţiunea „5.000 de pieţe”, cu autobuze care să străbată întreaga ţară, şi reuniuni publice înrtr-o campanie „cât mai aproape de francezi, fără exces, dar cu mintea eliberată de căutarea fondurulor”, mai spune Pfeffer.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.