Franţa şi Spania discută posibilitatea construirii unui gazoduct regional, dar și dublă cetățenie pentru locuitorii celor două țări

  de - | 7 June 2022, 9:08 AM | Internaţional

  0

  (foto: Teraga / Pipeline and Gas Journal)

  Construirea unui nou gazoduct, care să lege Peninsula Iberică de Franţa, acordarea dreptului la dublă cetăţenie pentru spanioli şi francezi care locuiesc în cele două ţări şi abordarea comună a unor teme importante pentru viitorul summit NATO de la Madrid, sunt principalele subiecte pe care miniştrii de externe ai Franţei şi Spaniei le-au discutat aseară la Paris, informează Radio România Actualități.

  Discuţia despre gazoductul MidCat este una dintre temele prioritare ale diplomaţiei spaniole. Capacitatea mare a regatului de a regazeifica gazul lichid şi accesul facil la gazul algerian o pune pe o poziţie privilegiată printre ţările europene, în ceea ce priveşte dependenţa de gazul rusesc. Însuşi premierul Pedro Sanchez a spus acum 10 zile că Spania poate fi soluţia pentru această dependenţă, însă această soluţie se confruntă cu problema lipsei de infrastructură interstatală. În acest moment, conductele care leagă peninsula iberică de Franţa asigură sub 7% din cantitatea pe care Spania ar putea-o livra Europei. MidCat este un gazoduct care ar rezolva această problemă. Traversarea Pirineilor dinspre Catalunia spre sudul Franţei ar însemna o investiţie de 2,5 miliarde de euro. Atât Franţa, cât şi Spania vor construirea lui.

  Sursa: Radio România Actualități

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.