Franţa preia preşedinţia Uniunii Europene, iar masca de protecție redevine obligatorie în locurile publice

  de - | 1 January 2022, 1:51 PM | Internaţional

  0

  (foto: The Paris Photographer / unsplash.com)

  Franţa a preluat de la Slovenia, începând de sâmbătă, preşedinţia Uniunii Europene pentru următoarele şase luni, relatează Agerpres, citând AFP.

  Pentru a 13-a oară acest rol îi revine Parisului, începând din 1958, şi prima oară din 2008.

  În semestrul al doilea, rolul va reveni Cehiei.

  Pentru a marca începutul preşedinţiei franceze, turnul Eiffel şi palatul Elysee – reşedinţa din Paris a şefului statului – au fost luminate cu culoarea albastră a Europei. În prima săptămână din ianuarie, zeci de alte monumente din Franţa vor fi scoase în evidenţă în acelaşi mod.

  Consiliul Uniunii Europene reprezintă interesele celor 27 de state membre în faţa Comisiei Europene şi a Parlamentului European.

  Tot de astăzi, purtarea măştii de protecţie redevine obligatorie în toate locurile publice din Franța, informează Europa FM.

  Conform unui decret, măsura se aplică tuturor persoanelor cu vârsta de cel puțin 6 ani, inclusiv în transportul public, în incintele sportive şi în lăcaşurile de cult.

  În Franţa, unde un nou record de 200.000 de cazuri în decursul a 24 de ore s-a înregistrat miercuri, discotecile rămân închise cel puţin în primele trei săptămâni din ianuarie.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.