sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Președintele DRW Arad, Waldemar Steimer, s-a întâlnit și a purtat discuții cu președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, la Timișoara

  de Alin Olteanu | 30 mai 2023, 8:29 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, a efectuat o vitiză de stat în România, în perioada 24-26 Mai 2023. Acesta a fost însoțit de ministrul de stat pentru Europa și climă din Ministerul Federal de Externe, Anna Lührmann, și o delegație de deputați, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai mediului cultural, printre care și Peter Maffay, renumit muzician, solist și compozitor german, născut în anul 1959 la Brașov.

  Vizita a început la București, unde domnul Steinmeier a fost primit de președintele României, Klaus Iohannis. Ulterior, au avut loc discuții cu premierul Nicolae Ciucă, cu președinții Senatului și Camerei Deputaților, precum și cu reprezentanți ai mediului de afaceri din România.

  În a doua zi a călătoriei, președintele Germaniei a ajuns la Timișoara, în Banat, unde a vizitat orașul împreună cu primarul Dominic Fritz, în cadrul unui tur, fiind impresionat de importanța istorică, economică și culturală a orașului și de coexistența diferitelor grupuri etnice și comunități religioase din oraș. Tot aici, delegația a participat la un concert în cadrul filarmonicii din Timișoara, oraș care este Capitală Culturală Europeană în anul 2023.

  Bineînțeles, Asociația Economică Germano-Română D.R.W. Arad nu putea lipsi de la aceste întâlniri, fiind reprezentată de președintele acesteia, Waldemar Steimer, care a purtat câteva discuții despre activitățile culturale și economice în care este implicată asociația, cu președintele german, cu ambasadorul Germaniei în România, Peer Gebauer, reprezentanții Consulatului Republicii Federale Germania la Timişoara, precum și cu alți membri ai delegației.

  Ultima vizită de stat a unui președinte al Germaniei în România, înainte de aceasta, a avut loc cu 7 ani urmă (2016), în mandatul lui Joachim Gauck.

  STEINMEIER

  Pentru a fi la curent cu cele mai noi informații referitoare la activitățile DRW Arad, puteți vizita pagina de Facebook a asociației: AICI sau pe www.drw.ro

  Pentru mai multe informații, vă stăm la dispoziție:

  Marius Porcolean, Responsabil PR
  Telefon: 0755 212 838
  E-mail: [email protected]

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.