Fotografi din Novi Sad aduc primăvara în Arad

  de Special Arad | 16 mai 2018, 5:12 PM | Cultură

  0

  Asociaţia Foto Club Arad vă invită la o nouă întâlnire cu arta fotografică vineri, 18 mai, ora 18, la sala de expoziţie Atrium Mall. Evenimentul este vernisajul expoziţiei de fotografie a Asociaţiei Foto Kino Video din Novi Sad, Voivodina, Serbia, cu titlul „Primăvara”.

  Salonul va putea fi admirat până la finalul acestei luni.

  „În Roma antică, prima zi a primăverii a fost sărbătorită ca începutul noului an. Cu mult înainte de romani, celții au sărbătorit prima zi de primăvară ca învierea soarelui. Pentru mulți, primăvara a avut sensul de a trezi, a crea și a da naștere la ceva nou. În Grecia antică, începutul primăverii a fost marcat de Dionysos ca fiind o renaștere. Sandro Botticelli (1445 – 1510) este inspirat de mitul Chloride (Nimfa, care este asociată cu primăvara, florile și noua viaţă) și Zefira (vânt plăcut de primăvară).

  Astfel, o colecție de noi lucrări ale fotografilor de la Asociaţia Foto Kino Video din Novi Sad, Voivodina, Serbia este adusă în faţa voastră. Imaginile cu zăpadă sugerează sosirea adierilor calde, a florilor proaspete, a soarelui și a fotografiilor noi. Navigați cu noi prin viziunea fiecăruia dintre autorii prezentați și bucurați-vă de momentele capturate ale gândiri despre NOU”, declară Dušan Živkić, Preşedintele Asociaţiei Foto Kino Video.

  Cei 26 de autori care vor expune sunt Anica Župunski, Dejan Čavić, Dobrila Martinov, Dušan Milutinović, Dušan Živkić, Dušanka Ljubojević, Geza Lennert, Ilija Gajinov, Jan Valo, Jelena G. Kovačević, Konstantin Đaković, Kornelia Đaković Švajcer, Kristijan Balan, Ljiljana Likić, Maja Tomas, Nikola Kukin, Petra Balaban, Šamuel Almaši, Siniša Bubnjević, Slađana Pantelić, Snežana Lerh, Svetozar Đipanov, Tomislav Lučić, Vesna Lovrić Liebetrau, Vladimir Veličković și Zoran Pislević.

  O parte dintre membri Asociației Foto Kino Video vor sta mai multe zile în oraşul nostru, unde vor vizita şi fotografia diverse obiective din oraş, dar şi din judeţ.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.