duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Fotbal și politică, mână în mână… Falcă, alături un arbitru pe care UTA intenționa să-l recuze și care acum se vrea primar de oraș

  de Lucian Dănilă | 19 februarie 2024, 5:48 PM | Politikos | Sport

  3

  Falcă se jură că nu fură chiar dacă-i cu rața-n gură, ca să parafrazăm poezia pe care o știm cu toții din copilărie. Recent, interpelat telefonic de Florin Mihoc de la TVR Timișoara, într-o emisiune la care participa și Sebastian Bulumac, Gheorghe Falcă insista că nu este implicat deloc în activitatea clubului UTA.

  Că e sau nu, Falcă pare tot mai microbist. Nu trece niciun meci al Bătrânei Doamne fără o postare a fostului primar. Bine, este limpede că pare doar un suporter de rezultat din moment ce postează doar la victorii… Remiza cu Botoșani a ascuns-o sub preș, tipic politicienilor, în schimb pe victoriile cu Sepsi, U. Cluj și Voluntari a mizat că adună muuuulte „like”-uri.

  În weekend, Falcă alături de colega lui de partid Alina Gorghiu au fost în județul Argeș pentru a-l susține pe arbitrul din Superliga, Iulian Călin, la lansarea candidaturii de primar al orașului Ștefănești din partea PNL.

  Încă o demonstrație că la noi fotbalul și politica sunt legate ombilical. Antrenorii, unii dintre ei sunt numiți pe criterii politice. Primarii se comportă exact precum patronii de cluburi. Iar aici, la Arad, actuala UTA s-a înființat la cerința lui Falcă, a promovat doar când a fost de acord Falcă cu asta și a fost mutată din oraș tot la cererea lui Ghiță Falcă. Iar ca meritele-i să-i fie recunoscute, peluza îi cântă numele meci de meci. Să se știe….

  falca iulian calin

  „Alături de colegii mei din Argeș, astăzi sunt la Ștefănești. Îl susținem pe Călin Iulian, arbitru de fotbal, cel care a fost lansat azi în cursa electorală. Călin Iulian este un arbitru care a demonstrat profesionalism, arbitrând-o chiar și pe UTA în prima Ligă. Administrațiile liberale demonstrează că sunt soluția pentru dezvoltarea comunităților”, cam atât a știut să compună scriitorul de cărți Gheorghe Falcă despre lansarea în cursa electorală a arbitrului argeșean.

  Da, într-adevăr, Iulian Călin a arbitrat-o pe UTA, iar conducerea Bătrânei Doamne a intenționat să-l recuze după o prestație destul de dubioasă în Giulești la un meci pierdut de arădeni cu 1-0.

  Să ne amintim ce a spus după acel meci fostul antrenor al echipei arădene, Ilie Poenaru: „Echitabil era un rezultat de egalitate. A mai fost implicat cineva care spusese că nu vrea să fie implicat. Nu se dă așa ceva niciodată (n.r. al doilea cartonaș galben pentru Batha). Se țin amândoi și primește doar al meu galben. Noi avem șapte-opt cartonașe galbene (n.r. șase cartonașe au văzut elevii lui, dintre care Batha două) și la Rapid (n.r. giuleștenii au primit trei cartonașe)…

  A avut largul concurs de a influența rezultatul. Multe decizii luate greșit și nu mi se pare normal. Văd că nu se rezolvă nimic. Greșeala e omenească dar de fapt ne lasă în 10 oameni când noi eram într-un moment bun. Dacă vrem să creștem fotbalul românesc haideți să jucăm. De ce îți e teamă, că pierzi jocul din mână? Oricum l-ai pierdut. Greșeli peste greșeli. Dacă greșesc îmi cer scuze, dar acum la cald așa văd. Puteam să scot mai mult din acest meci.

  Nu avem voie să comentăm pentru că o să fim suspendați, amendați. Îmi asum. Dar cred că întâi ar trebui să analizeze și ei mai mult. Sunt greșeli”.

  Ultima dată când Iulian Călin a arbitrat pe UTA a fost cu noroc pentru arădeni: a câștigat cu 3-1 la Cluj. Că tot scriam de postările lui Ghiță Falcă...

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.