vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Fotbal infinit” la Cinema Arta

  de Special Arad | 12 aprilie 2018, 4:35 PM | Cultură | Film

  0

  Vineri, 13 aprilie, de la ora 20, la Cinema Arta va fi proiectat filmul documentar „Fotbal infinit”.

  Multi-premiatul regizor Corneliu Porumboiu („A fost sau n-a fost”, „Polițist, adjectiv”) revine în genul documentar din nou pe tema fotbalului, explorată inițial în filmul „Al doilea Joc”. Dar în „Fotbal Infinit”, sportul este pe locul doi, personajul principal fiind un funcționar mic cu vise mari.

  De când a fost accidentat în tinerețe pe teren, Laurențiu Ghinghină și-a propus să reinventeze jocul, iar deși fotbalul este subiectul principal al discuției, în conversația cu regizorul care apare des în fața camerei se ating și teme personale sau politice, dezvăluindu-se o întreagă filosofie a vieții.

  Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Berlin, în secțiunea Forum.

  Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, înainte de începerea filmului.

  Preț bilete:
  – 10 lei întreg
  – 7 lei redus (pentru elevi, studenți și pensionari)

  Într-o primărie din provincie, un funcționar visează. După o serie de accidente nefericite, el caută o lume mai bună, mai ordonată, mai puțin violentă în fotbal sau, mai degrabă, într-un joc nou inventat, un sport simultan elaborat, rațional și improbabil. Comic, trist și emoționant, acest documentar minimalist ne ține captivi în lumea unui funcționar mic care caută să-și depășească propriile limite.

  Regia: Corneliu Porumboiu
  Cu: Laurențiu Ghinghină, Corneliu Porumboiu
  Durata: 70 min
  AG – Audiență generală

  Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.