luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Fosta turnătorie a Liceului Maniu, transformată în capelă ortodoxă

  de Raluca Medeleanu | 18 februarie 2021, 12:11 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Liceul de Informatică solicită Consiliului Local acordul pentru a transforma o clădire pe care o are în posesie și care este actualmente părăginită într-un cabinet de religie, respectiv o capelă ortodoxă.

  În clădirea respectivă, cu intrare din strada Udrea, a funcționat turnătoria și atelierul mecanic al fostului Liceu Tehnologic Iuliu Maniu Arad. Clădire veche de aproximativ 50 de ani a intrat în posesia Liceului de Informatică în 2016, moment în care a fost înființată noua unitate de învățămând, ca urmare a fuziunii Școlii Generale nr. 5 cu Liceul Tehnologic Iuliu Maniu.

  Pentru a opri degradarea imobilul nefolosit, Liceul de Informatică a considerat oportun să îl transforme în cabinet de religie, în cadrul programei școlare, iar în afara orelor de curs să funcționeze cu statut de capelă parohială ortodoxă.

  Decizia finală a acestei întrebuințări rămâne însă în mâinile consilierilor locali municipali, care vor supune la vot proiectul de hotărâre în cadrul ședinței de luni, 22 februarie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. SUPER TARE! … așa o să avem mai mulți tineri avlavioși în rândul gros al șomerilor și celor din industria de fast-food. Era ceva ce ne lipsea cu siguranță!!! Și propunerea vine de la conducerea unui „LICEU DE INFORMATICĂ”?! BRAVA TOVĂRĂȘI!!! Continuați tot așa și în 5 ani îi întrecem pe toți babanii industriei.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.