luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Fostă Miss Arad, condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită

  de Special Arad | 16 iulie 2016, 2:30 PM | Recomandările editorilor | Regional | Știri Arad

  3

  Curtea de Apel Timişoara a menţinut, în şedinţa de vineri, sentinţa Tribunalului Caraş-Severin prin care Mihai Stepanescu, fostul primar al Reşiţei, a fost condamnat la trei ani de închisoare. În același dosar este condamnată și Antonia Ioana Șandru, deținătoarea titlului de Miss Arad 2006.  

  La începutul lunii aprilie 2016, Mihai Stepanescu, fostul primar al Reşiţei, a fost condamnat de Tribunalul Caraş-Severin, la trei ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită. Apelul s-a judecat astăzi la Curtea de Apel Timişoara, care a menţinut sentinţa dată de primă instanţă.

  Primăria Reşiţa a fost zguduit în noiembrie 2015 de un scandal de corupţie al cărui personaj principal a fost chiar primarul Reşiţei, social-democratul Mihai Stepanescu. Edilul a fost ridicat la vremea respectivă de procurorii DNA, fiind acuzat că în schimbul unor sume de bani şi a unor materiale de construcţii pentru vila sa din Timişoara, a atribuit mai multe contracte de lucrări, potrivit Adevărul.

  „CAT respinge apelul inculpatului Stepanescu Mihai împotriva sentinței penale nr. 15 din data de 6 aprilie 2016 pronunțată de Tribunalul Caraș-Severin în dosar, ca nefondat. Definitivă. Pronunțată în ședința publică din data de 15 iulie 2016”, se menționează pe site-ul instanței.

  În schimb, instanța a admis apelul declarat de inculpata Șandru Antonia Ioana, condamnată în prima instanță la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită, și a dispus ca fosta Miss Arad să poată părăsi România și fără încuviințarea instanței, scrie impactpress.ro.

  Ex-primarul Reșiței, Mihai Stepanescu. Sursa: puterea.ro

  Ex-primarul Reșiței, Mihai Stepanescu. Sursa: puterea.ro

  „În perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, inculpatul Stepanescu Mihai, în calitate de primar al municipiului Reşiţa, a pretins şi a primit diverse sume de bani ori bunuri şi servicii de la inculpatul Tăune Stelian, pentru a-şi exercita în mod necorespunzător atributele funcţiei de primar, în sensul atribuirii, în mod discreţionar, a unor contracte de lucrări de interes public, societăţii comerciale reprezentată de acesta din urmă”, au arătat procurorii DNA în rechizitoriul de trimitere în judecată, potrivit cărora primarul a încasat 72.000 de lei prin intermediul arhitectei Ioana Antonia Şandru, fostă Miss Arad.

  Judecătorii au dispus arestarea preventivă a lui Stepanescu arătând că edilul „a încălcat în mod grav deontologia funcţiei publice deţinute, producând un prejudiciu de imagine instituţiei pe care o conduce şi aducând o atingere importantă nu numai activităţilor de serviciu ale PMR, ci şi intereselor legale ale persoanelor”. La scurt timp de la arestarea sa, Stepanescu a demisionat din funcţia de primar.

  Ioana Antonia Șandru (foto), a câștigat coronița de Miss Arad chiar la prima ediție a concursului de frumusețe, din anul 2006.

  864878_30fe02baf47a4757aa9a9364f115035e

  tn-antonia-sandru-10 tn-antonia-sandru-6

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Toți fac la fel! Adică primarii.
   Inclusiv ”Harnicuțul nostru”. Doar că pe unii DNA-ul nu-i bagă in seamă, pe când pe alții da.

   Toată Societatea Românească este Infectată de flagelul Spăgii și al Dării și luării de Mită. Așa funcționează România de sute de ani.

   La ce naiba invățăm generațiile tinere regulile Moralei și Etici? Cine-i cinstit in țara asta moare de foame.
   În România să poți să te ”Descurci”, ești nevoit să cunoști regulile ”Șpăguirii”, să Înșeli, să Minți și ”Arta Lingușitoriei”.

   Și atunci nu ar fi mai bine ca de pe băncile școlii noile generații să învețe ce au nevoie pentru a putea câștiga o pâine?

   Ce rost are toată această cheltuire de resurse să facem ”Oameni Integrii” din ei?
   Bacalaureatul ar trebui să fie pur și simplu un examen cu titlul ”Cum Tragi Prima Țeapă”.
   Ar fi și promovabilitatea mai mare. Că la Țepuit suntem campioni mondiali.

   +3 voturi
   +1
   -1
   • @PETERPAN
    Doamne,de-a lungul timpului scurt in care ti-am urmarit fara sa vreau commenturile,la unele articole din acest sitte,m-a atras puctele tale de vedere la care subscriu 100%!!! daca ar lua atitudine mai multe persoane la fel ca tine poate am reusi sa schimbam sistemul…asa ce sa zic? ne meritam soarta, ne meritam primarul.

    +8 voturi
    +1
    -1
    • @ Maria
     Daca opiniile mele sunt si ale tale, nu le lasa sa prinda mucegai. Forword, forword, forword, … la toti din jurul tau. Se cheama ca influentam „opinia publica”.
     Interesul nu este sa devenim „vipuri”.

     Puterea cuvantului este mai „periculoasa” ca sabia.
     Este ultimul lucru pe care ar putea sa ni-l ia aceasta „Mafie Politica” care a acaparat „puterea” in Romania.

     Ca doar o pruna, ne-a soptit la drum de seara ca „libertatea cuvantului si procesul democratic” este „Un lux ce nu ni-l putem permite!”.
     Ori eu refuz sa cred ca cineva ne mai poate pune calusul in gura.

     +3 voturi
     +1
     -1

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.