duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Fosta judecătoare de la Arad, Lavinia Coțofană, a dat admitere la magistratură. A vrut să fie din nou magistrat, dar a fost respinsă la testarea psihologică

  de - | 26 februarie 2024, 6:01 PM | Naţional

  1

  Clujust.ro scrie că fosta judecătoare Lavinia Coțofană, de la Judecătoria Arad, exclusă din magistratură în anul 2016 – pentru nerespectarea secretului deliberării sau confidențialității lucrărilor care au acest caracter, precum și a altor informații de aceeași natură de care a luat cunoștință în exercitarea funcției, cu excepția celor de inters public, în condițile legii și exercitarea funcției cu rea-credință, după ce i-a acordat soțului avocat acces la date confidențiale – a trecut de probele scrise de cunoștințe juridice de la concursul de admitere în magistratură organizat în perioada iulie 2023 – martie 2024, dar a fost respinsă la testarea psihologică.

  Lavinia Coțofană, care a activat la Judecătoria Arad, a solicitat în instanță suspendarea deciziei comisiei de psihologi și să i se permită să participe la proba interviului, dar nu a avut succes. Fosta judecătoare a solicitat Curtii de Apel Bucuresti – Secția de Contecios administrativ, suspendarea efectelor deciziei Comisiei de reexaminare, prin care a fost respinsă, concretizată în Raportul de evaluare psihocomportamentală întocmit de cei trei psihologi, și decizia Comisiei de examinare, concretizată în raportul primului psiholog, potrivit clujust.ro. Instanța a respins cererea.

  Lavinia Coțofană a obținut la testul grilă 91 de puncte, iar la proba scrisă 7,84 puncte, având media 8,47, clasându-se, după prima etapă, pe locul 75 din 619 candidați admiși. La testarea psihologică, fosta judecătoare a fost declarată respinsă.

  Lavinia Coțofană a fost ofițer SRI timp de 11 ani, între anii 2002-2014, iar în 2015 și-a început activitatea ca judecător stagiar la Judecătoria Arad după ce a absolvit Facultatea de Drept. În luna octombrie 2016, Coțofană a fost exclusă din magistratură.

  sursa: clujust.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.