Fost patron de cafenea din Arad, acuzat că trage „țepe” metalice în mai multe localități! Poliția face cercetări

  de Mihai Todoca | 21 iunie 2019, 1:40 PM | Știri Arad | Telefonul cititorului | Topic special

  0

  Nu este primul caz de acest gen pe care Special Arad îl abordează. Nu o facem pentru că am cunoaște persoana care reclamă un țepar (în cazul de față, o persoană care a luat niște bani pentru o lucrare și nu a mai făcut-o în veci), o facem pentru că am vrea ca cititorii noștri să fie vigilenți și să tragă concluziile de rigoare după ce parcurg aceste rânduri.

  E clar că există țepari, e clar că vor exista în continuare, iar legislația în vigoare îi cam ajută pe unii să scape basma curată. Mai ales când și tu, ca persoană înșelată, nu îți iei măsuri de precuație. Cazul pe care îl vom prezenta în rândurile următoare îl are în prim-plan (pentru cei care își mai aduc aminte) pe Ioan Tătar, fostul patron al barului Matello Cafe din Arad, situat în centrul municipiului, lângă Segafredo. Din informațiile pe care le deținem, Tătar, după ce a închis acea cafenea, a intrat în afaceri cu un alt domn, Ovidiu Lungu, în domeniul prelucrării fierului forjat. Anul trecut (încă) afacerea celor doi, luați împreună, mergea bine, din moment ce erau recomandați în mai multe locuri, iar la terminarea lucrărilor apăreau multe mulțumiri, postate pe o pagină de socializare, la adresa fimei lor, pentru calitatea lucrărilor.

  Totul până într-o zi… Și la asta face referire reclamația pe care am primit-o la Telefonul redacției, de la doamna Romina Bradin, din Cuvin. Aceasta ne-a spus că a luat legătura cu societatea celor doi asociați, pentru a le solicita să efectueze niște măsurători, iar ulterior execuția pentru o lucrare. Pe scurt, Ion Tătar, după ce a efectuat măsurătorile, a primit un avans de 250 de euro, iar o lună mai târziu (asta nu e naivitate?…) a primit de la părinții Rominei alți 800 de euro. Nu a eliberat nicio chitanță pentru banii primiți, motivând că firma este pe asociatul său Ovidiu Lungu (care nu era de față). A explicat că dacă ar elibera chitanță și „ar face pe acte totul”, ar crește prețul lucrării. Păgubiții au fost de acord… așa cum, din păcate, procedăm mulți dintre noi… și greșim!

  „Pe banii mei, luată la 11 metri”

  Iată ce ne-a povestit Romina Bradin, trimițându-ne ulterior și dovezile (vezi pozele de mai jos) pe care le deține pentru a-și întări afirmațiile: „Ce mi s-a întâmplat (nu doar mie) în urmă cu câteva luni. Anul trecut în luna August căutam pe internet o firmă care lucrează cu fier (forjat) pentru a face o terasă/copertină acasă. Am primit recomandări că, un anume Ion Tătar din Cladova asociat la vremea respectivă cu Ovidiu Lungu din Lipova , sunt serioși și pricepuți în asta. L-am contactat pe „domnul” Ion , a venit împreună cu ascociatul Ovidiu la mine acasă, să vadă despre ce este vorba, a măsurat și a spus că după ce îi dau jumate din sumă , se apucă de lucrare (total costa 2000 € lucrarea). Eu fiind din Cuvin, nu departe de Lipova, având cunoștințe și la Lipova, îi vedeam oameni serioși, i-am dat un avans de 250 € lui Ion pentru a fi sigură că îmi va face lucrarea. O lună mai tarziu (20-30 Septembrie 2018), părinții mei s-au întâlnit cu el (n.r. Ion Tătar) și i-au dat încă 800 euro pentru a fi jumate din suma totală. El a spus că într-o lună de când are jumate din suma totală, lucrarea va fi gata. Nu am primit chitanță pt acești bani pe motiv că firma e pe Ovidiu care nu era de față când s-au dat cei 800 € și că, crește prețul lucrării dacă dorim chitanță! Am zis, bine , nu vrem chitanță, sunt din zonă, nu vom lua țeapă. Când s-a văzut Ion cu banii, când l-am sunat să îmi dea detalii în ce stadiu e lucrarea, a început să mă ia la 11 m, să am răbdare, că o va face. A trecut o lună, două, trei … Nu a mai răspuns la telefon. Am apelat apoi la ascociatul lui, Ovidiu Lungu. Acesta mi-a spus că nu sunt prima persoană căreia i se întâmplă asta și ca el nu are ce să facă. Mi-a spus în luna Decembrie că el nu mai e asociat cu Ion, dar dacă am rabdare, promite că îmi va face el lucrarea . L-am sunat, m-am întâlnit cu el, a zis că nu s-a apucat de lucrare pentru că nu are bani. Azi mi-a spus să îl sun pe Ion că lui i-am dat banii, dar nu îl voi găsi, deoarece îl caută și Poliția. Concluzia este că am făcut cadou 1050€ unor hoți, mincinoși și oameni de joasă speță! Doresc ca prin acest mesaj să deschidă lumea ochii și să nu facă ceea ce am facut eu ( să nu dea bani, fără să aibă dovezi că au dat).”

  L-am contactat pe domnul Ovidiu Lungu, cel care a fost asociat cu Ion Tătar, pentru a ne expune poziția sa vizavi de acuzațiile familiei Bradin. „Eu am căzut de gâscă. Este a doua oară când mi s-a întâmplat asta, deoarece i-am dat inclusiv niște material (lui Ion Tătar) să își termine lucrările, dar a plecat și cu banii și cu materialele. Acum eu am rămas să plătesc datoriile, să termin lucrările. I-am spus și la Romina că îi fac lucrarea, dar vă dați seama că eu am rămas cu o grămadă pe cap și că va mai dura. Din câte am înțeles îl mai caută cineva și de pe la Poliție, că a mai luat bani și din altă parte așa cum a făcut cu Romina. Eu am fost, am dat declarații privind alt caz, tot așa cum s-a întâmplat cu Romina. El a fost cel care a luat lucrarea, a luat banii. Eu, doar am fost  acolo prezent, lucrările le-a luat el, iar acum am rămas eu să le fac. Iar acum… vă dați seama că lumea ne pune pe același calapod, consideră că și eu fac asemenea lucruri, iar acest lucru nu este adevărat, dar… ce pot face? Trag ponoasele”, ne-a explicat domnul Lungu.

  Poliția confirmă cercetările pentru înșelăciune

  Am luat legătura și cu purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Claudia Iuga, care ne-a confirmat că la Secția de Poliție din Lipova sunt înregistrate mai multe plângeri, iar în curs se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

  Am încercat să luăm legătura și cu domnul Ion Tătar, dar la momentul redactării acestui articol, numărul de telefon oferit de fostul lui asociat este închis.

  ***

  Concluzia este cât se poate de simplă. Familia, în acest caz, își va recupera banii. Datorită atitudinii civice a fostului asociat al lui Lungu. Dar putea foarte bine să nu o facă, neexistând niciun document să ateste că ar fi încasat niște bani. Ce putem face noi? Tragem încă o dată un semnal de alarmă: nu acceptați să plătiți avansuri la lucrări fără a vi se înmâna o chitanță sau un act doveditor!

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.