marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Fost-ai lele cât ai fost! Aradul și Clujul se întâlnesc, sâmbătă, la Polivalentă, într-un derby al trecutului

  de Dan Lazăr | 5 ianuarie 2024, 9:33 AM | Sport | Știri Arad

  0

  Baschetul feminin românesc avea acum două-trei decenii un derby interesant între „U” Cluj și BC ICIM Arad, între timp cele două formații, mai ales cea de pe Șomeș, au scăzut turația în dauna echipelor din Târgoviște, Sfântu Gheorghe și, de puțină vreme, Constanța.

  Aradul a câștigat ultimul campionat acum mai mult de un deceniu, în 2013, în timp ce Clujul s-a oprit la numărat trofee în 1994. În palmares, arădencele au 9 trofee, iar clujencele 14.

  Prezentul arată o echipă a Aradului cu șanse reale la ultima treaptă a podiumului, în timp ce Clujul – care a jucat totuși în acest sezon în cupele europene, FIBA EuroCup – nu poate spera decât la maxim locul patru.

  Sâmbătă, 6 ianuarie, FCC Baschet UAV Arad și CS Universitatea Cluj-Napoca se află față în față, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor „Victoria”, în tur fetele lui Miroslav Popov impunându-se cu scorul de 71-67.

  Primele în clasamentul cu doar 8 poziții sunt finalistele campionatului precedent Sepsi și CSM Constanța, ambele cu un bilanț de 6-0, Aradul încheie podiumul cu 5-2, iar ultima cu bilanț pozitiv este „U” Cluj, pe locul patru, cu 4-3.

  PROGRAM ETAPA 8
  Olimpia CSU Brașov – Rapid București – ora 16.00, live pe FRB TV
  CSM Târgoviște – CSM Constanța – ora 18.00, live pe FRB TV
  FCC Baschet UAV Arad – CS Universitatea Cluj-Napoca – ora 18.00, live pe FRB TV
  Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe – CSM Târgu Mureș – ora 19.00, live pe FRB TV

  Citește și: Ultimul meci al anului sub panouri. La Arad vine ultima clasată

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.